Audi heeft het gas er vol op staan en presenteert aan de lopende band nieuwe modellen en concepts. Vandaag is het de beurt aan de Audi A3 Cabriolet. Zoals het hoort, is aan het dak erg veel aandacht besteed. Zo opent en sluit de A3 Cabrio in slechts negen seconden, en het doet dat zelfs rijdend tot 30 km/u. Altijd goed voor bij een vol terras.
 
Het stoffen cabriodak heeft een verwarmbare achterruit en de geluidsisolatie is goed voor elkaar: bij 140 km/u is hij slechts één decibel luidruchtiger dan een normale A3. Ook leuk: het dak is in drie verschillende kleuren leverbaar. 
 
De cabriolet zal met zowel benzine- als dieselmotoren verkrijgbaar zijn. Als je een benzinemotor wilt, dan zijn er twee TFSI-motoren voor je beschikbaar. Zo kun je kiezen uit de 1,8-liter versie met 160 pk en de 2.0 TFSI met 200 pk. Wie liever een diesel wil, heeft de keus uit de 1.9 TDI met 105 pk en de 2.0 TDI met 140 pk. De drie sterkste motoren kunnen geleverd worden met de redelijk briljante DSG-bak met dubbele koppeling, die bij Audi zo prozaïsch S-tronic heet.    
 
Het interieur kan nog verder naar je persoonlijke wensen worden ingericht, met of zonder Bose-audio en met diverse navi-systemen. De A3 Cabriolet wordt ook leverbaar in S-line of in Exclusive-line uitvoering.
 
We kunnen de A3 Cabrio eind april 2008 verwachten. Over prijzen en dergelijke is nog niets bekend, en over quattro’s, V6’en of S3 Cabrio’s zwijgt Audi vooralsnog evenzeer. Rest ons één ding: het uiterlijk. We vallen eerlijk gezegd niet stijl achterover van de hebberigheid als we de foto’s zien. Hij heeft, om het maar zo te zeggen, iets meer weg van een Golf IV Cabrio dan van een Eos, en dat had wat ons betreft andersom gemogen. Maar wat vinden jullie?

Reacties

Meer van TopGear