Sommige dingen in de autowereld gaan heel snel, voor andere zaken nemen fabrikanten enorm de tijd. Het concept van de allroad quattro had natuurlijk al lang vertaald kunnen worden naar een compacter segment, maar pas na twee generaties A6 komt er nu eindelijk een A4 allroad quattro.
 
De 4,72 meter lange A4 Avant krijgt een bodemvrijheid van 18 cm en dat moet ‘m onoverwinnelijk maken bij paardenconcoursen en op de wintersport. Net als de A6 krijgt de nieuwe A4 contrasterende bumpers en randen langs de carrosserie. Die bumpers zijn overigens helemaal specifiek.
 
Door de verticale, chromen spijlen lijkt de grille de toegangspoort tot een gevangenis. Hierachter naar keuze drie motoren: de 2.0 TFSI (211 pk), 2.0 TDI (170 pk) en de 3.0 TDI (240 pk). Alleen de viercilinder diesel heeft een handbak, de andere twee standaard een automaat.
 
Het interieur is niet klakkeloos van de A4 overgenomen, hier vinden we onder meer speciale bekleding. Leer en een combinatie met alcantara zijn een optie. Het duurt nog tot de zomer voordat de A4 allroad quattro verkrijgbaar is en ook over de prijzen valt nog niets te zeggen.
 

Reacties

Meer van TopGear