Veehouders in het uitgestrekte Australië vonden de term ‘overlanding’ uit. Zij moesten lange afstanden afleggen met hun vee om nieuwe gebieden te vinden waar het kon grazen. Of om het vee naar een centrale markt te brengen om te verkopen. Tegenwoordig is ‘overlanding’ een hobby, waarbij het niet gaat om de bestemming, maar om de reis. Diep. Overlanding is het afreizen naar afgelegen bestemmingen met een auto, waarbij de reis vaak meerdere dagen duurt en over ongebaande paden leidt.

De makkelijke keuze voor dit werk zou natuurlijk een oude Toyota zijn, het liefst met wat extra bodemspeling en grotere offroadbanden. De Amerikaan Gene Pascua besloot het net even anders te doen. Hij bouwde zijn Audi A4 Allroad om tot een bonafide offroader door de auto hoger op zijn poten te zetten, velgen te monteren die tegen een stootje kunnen, en genoeg lampen om het bioritme van het flora en fauna te ontregelen. Hij doopte de auto Dffrent Allroad.

Op het dak plaatste hij een rek met daarop al het gereedschap wat je nodig kunt hebben in een benarde situatie. Bijvoorbeeld rijplanken, een reservewiel en wat extra peut. Tot slot maakte hij de zilverkleurige Audi A4 Allroad mat-beige, zodat hij goed opgaat in de woestijnomgeving waar hij dikwijls te vinden is. En omdat Gene handig is met zijn Nikon, kunnen wij meegenieten van de foto’s. Check ook zijn Facebook-pagina Dffrent Allroad.

Reacties

  • Marc heeft op 29 mei 2020 geschreven:

    Dat soort terrein had ie prima met een gewone A4 kunnen doen.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)