Na de A5 heeft Audi nu ook de A4 voorzien van een snuit die iets beter oogt in de showroom tussen de A6’en en A8’en. Naast wat strakkere koplampen en een gewijzigde bumper is de grille voortaan grijs, tenzij het een S-line-uitvoering betreft of er een zescilinder achter zit; dan is ie glanzend zwart. Ook aan de achterkant werd de bumper iets aangepast en verschenen er nieuwe licht-units. Uiteraard geldt dit alles ook voor de S4.

Volgens Audi is verder het interieur hoogwaardiger geworden (klaagde er iemand over het vorige interieur dan?) en is de bediening van het MMI-systeem versimpeld. Op motorgebied is er een nieuwe 1.8 TFSI met 170 pk die in de sedanversie een lekkere 20 procent bijtelling weet te scoren (verbruik 5,6 l/100 km, CO2-uitstoot 134 g/km). Verder zijn de viercilinder dieselmotoren voorzien van een balansas waardoor ze net even wat minder trillingen doorgeven.

Alle voorwielaangedreven A4’tjes hebben een standaard zesbak en een optionele traploze Multitronic-transmissie; alle Quattro’s krijgen de S-tronicbak met dubbele koppeling mee. Een elektromechanische stuurbekrachtiging (gevoelloos, maar zúínig!) is op alle uitvoeringen standaard. De basisprijs in Nederland is tegenwoordig 34.670 euro – dan heb je het over bovengenoemde 1.8 TFSI. Vanaf februari 2012 staan de nieuwe A4’tjes bij de dealer.

Reacties

Meer van TopGear