In het leven kennen we een aantal zekerheden: dat de zon in de avond ondergaat, als je een boterham met jam laat vallen dan ligt de jam op de vloer, er komt altijd een nieuw deel van The Fast & The Furious en dat Audi met een Sportback-variant van de A5 en S5 komt.

De Audi A5 Coupé was een groot succes toen hij tien jaar geleden verscheen en de A5 Sportback deed daar een flinke schep bovenop. In Nederland in ieder geval. We houden hier eenmaal van praktische auto’s.

Wat maakt een Audi A5 Sportback?

Audi rekt de wielbasis uit met 60 millimeter en plakt er twee deuren bij. Ten opzichte van de vorige generatie Audi A5 Sportback is de interieurlengte met 17 millimeter toegenomen, de schouderruimte voor de bestuurder en voorpassagier groeide met 11 millimeter en de knieruimte achterin nam met liefst 24 millimeter toe. Geen verrassingen, maar we zijn blij dat de A5 Sportback er weer bij is.

Audi levert de nieuwe A5 Sportback met twee TFSI- en drie TDI-motoren. Qua vermogen lopen ze uiteen van 190 pk tot 286 pk. Zo goed als dezelfde smaken als de A5 Coupé dus. Nieuw in het aanbod is de Audi A5 Sportback G-tron, voorzien van een 170 pk sterke 2.0 TFSI-motor die geschikt is voor het rijden op Audi e-gas, aardgas en benzine. Ga dan lekker Prius rijden.

Audi S5 Sportback

Je hoeft niet te wachten op de S-versie. De Audi S5 Sportback komt direct met zijn burgerbroertje naar de dealers. Gewoon de bekende 354 pk en 500 Nm, waarmee de sportieve vijfdeurs in 4,7 seconden van 0 naar 100 km/u schiet. Wil je liever hard dieselen, dan heeft Audi een 3,0-liter TDI voor je met 286 pk.

De Audi A5 en S5 Sportback komen aan het begin van volgend jaar naar de dealers. Prijzen volgen nog.

Reacties

  • jonathan heeft op 14 september 2016 geschreven:

    Ik snap het niet zo goed, sport is nooit weggeweest

    Reageer
  • trevor Hoff heeft op 9 september 2016 geschreven:

    leuke auto maar net als met de eerste A5 waarom zo’n schitterend fantastische coupe/convertible verpesten met een 4-deurs hatchback (noem het A4 HB ofzo) en verpest de mooiste AUDI sinds de Quatro niet met zoiets saais A4 hb

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)