Wat met de Q5 kan, kan ook met de A8. In Frankfurt stelt Audi de A8 Hybrid voor, voor topmanagers wiens geweten na de aanleg van die extra bloemperkjes rond hun kantoor nog niet groen genoeg is.

Viercilinders in grote limousines zijn allang geen taboe meer, dus gebruikt de A8 Hybrid een 2.0 TFSI-benzinemotor met 245 pk en 480 Nm. Dit toch al potente blok wordt nog eens aangevuld door een fikse elektromotor met een stel lithium-ionaccu’s erachter. Hiermee sprint de A8 vanuit stilstand naar 100 km/u in 7,7 seconden, en door tot een top van 235 km/u. Rij je normaal, dan valt er een gemiddeld verbruik van slechts 6,4 l/100 km te realiseren. De CO2-uitstoot is nog niet precies bekend, maar ligt in ieder geval lager dan 148 g/km, zegt Audi.

Mocht je even de elektrokoning willen uithangen, dan kan de A8 Hybrid over een afstand van drie kilometer volledig elektrisch rijden met een maximumsnelheid van 60 km/u. Behalve aan dat zacht zoemende geluid herken je de schoonse A8 aan speciale tienspaaks velgen en de onvermijdelijke Hybrid-logootjes. Airco met drie klimaatzones, een Bose-audiosysteem en (hoera!) led-verlichting is standaard.

Halverwege 2012 verschijnt de A8 Hybrid op de markt.

Reacties