De Volkswagen Groep gaat onderling vechten om de aandacht tijdens het Pebble Beach-festival volgende maand. Niet alleen Bugatti en Lamborghini onthullen nieuwe auto’s, ook Audi brengt een geheim concept mee naar Californië. Het gaat Audi vs Lamborghini vs Bugatti worden.

Audi’s ster van de show is de PB 18 e-tron. Hij wordt naar voren gebracht als ‘een ontwerpstudie voor een sportauto van puristen van de toekomst’. Alles wat we tot nu toe hebben gezien is een schimmige teaser die hint naar een lage en brede supercar met camera’s in plaats van spiegels. Die camera’s zitten op het dak geplaatst als de antennes van een mier.

En een Audi zou natuurlijk niet compleet zijn zonder een paar LED-motiefjes die zich een weg naar je oogballen banen. Hij zal het qua aandacht moeten winnen van de Nürburgring-verslindende Lamborghini Aventador SVJ en de circuitgerichte Bugatti Divo.

Het werd tijd dat Audi inspeelde op het enorme succes dat zij op Le Mans hadden. Audi belooft dat ‘de technologie van de Audi R18 e-tron de inspiratie was voor een aantal details’ van de PB 18. Dit wordt echter geen diesel natuurlijk. Audi zegt dat hij ’emotie in plaats van uitstoot’ produceert dankzij de ‘krachtige elektrische aandrijving’. Klink spannend allemaal.

Op Laguna Sega Raceway wordt het doek van dit concept getrokken. Het is nog onbevestigd, maar we hebben geruchten gehoord dat werknemers van Bugatti en Lamborghini bananenschillen op het circuit aan het leggen zijn.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear