De Bugatti Chiron krijgt met zijn gewicht van net geen twee ton vaak het verwijt dat ie te zwaar en te log is. Speciaal voor die haters is de Bugatti Divo onderweg. Specifieker: voor die haters die tevens 5 miljoen euro vrij te besteden hebben.

Bugatti werkt naar eigen zeggen aan een nieuwe model met de naam Divo, vernoemd naar Albert Divo. De Franse coureur won twee keer de befaamde Targa Florio-race voor Bugatti in de jaren ’20. Het moet een auto zijn waar Albert zich thuis in zou voelen.

Sublieme wegligging voor de Bugatti Divo

De Bugatti Divo voldoet aan de eisen om een dergelijke bergrace te winnen. Hij moet enorm wendbaar zijn en vele kilo’s downforce genereren. Bugatti belooft een sublieme wegligging. De Bugatti Divo is ontworpen volgens een ‘nieuwe sterke ontwerptaal’. Het zou dus geen verbouwde Chiron zijn.

Bovendien bouwt het merk er slechts 40. Elke exemplaar heeft een prijskaartje van 5 miljoen euro. Daarmee is het de duurste productieauto die je kunt kopen. Of weet jij nog een duurdere? De Rolls-Royce Sweptail was bijvoorbeeld duurder, maar dat is geen productieauto. Op 24 augustus wordt de auto in Californië onthuld.

Reacties

  • Patrick heeft op 10 juli 2018 geschreven:

    ..als ik toch al meer dan a gazillion uit mocht en kon geven dan liever de GT-R50 die ik hier van de week voorbij zag komen….

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)