Is het een grap? We durven het in alle eerlijkheid niet te zeggen. Slechts 1 procent van alle nieuwverkopen bij Audi is momenteel nog diesel en daarom stoppen ze in april helemaal met de verkoop van auto’s met een dieselmotor in Nederland. De focus komt te liggen op hybrides, elektrische auto’s en normale benzineauto’s.

Update: Audi Nederland bevestigt aan TopGear dat het echt géén grap is

‘Slechts 1 procent van alle verkochte auto’s in het afgelopen jaar in deze categorie was nog voorzien van een dieselmotor. Ook de te verwachten marktontwikkelingen en het fiscale klimaat voor de komende jaren spreken niet in het voordeel van de dieselmotor’, zegt Audi Nederland in een persbericht.

Waarom komt het bericht één dag voor 1 april?

Als Audi dit bericht vorige week (of volgende week) had verstuurd, dan hadden we het direct geloofd. Diesel verliest jaar op jaar populariteit en zustermerken Porsche levert al jaren geen dieselmotoren meer. Het klinkt wat ons betreft volstrekt logisch.

Alleen de timing doet vermoeden dat het een grapje is. Als ze een grapje maken, gaan ze wel ver. In de configurators op de website van Audi zijn nu al bijna geen TDI’s meer te vinden. De S4 TDI staat nog wel online. Is het dan een echt bericht met een ongelukkige timing? Het goede nieuws is dat de RS-modellen (met benzinemotor) gewoon blijven.

‘Daarmee wordt de motorkeuze een stuk overzichtelijker. Zo zijn de Audi A1-, Q2-, A4-, A5- en TT-serie plus de Audi R8 er voortaan enkel met benzinemotoren. De A3, Q3, Q5, A6, A7 Sportback, Q7, A8 en Q8 bieden een keuze uit TFSI benzine- en TFSI e plug-in hybridemotoren’, zegt Audi.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear