Het is een zeer druk jaar voor Audi. Ze vervangen de A8, A7, A6 en de A1. Daarnaast introduceren ze de Q8 en kregen de TT en A4 een facelift. Dus, een compleet nieuwe Audi Q3 kan er ook nog wel bij.

De nieuwe Audi Q3 is overduidelijk een Q3, maar dan groter, slimmer en scherper uitgesneden. Je herkent er een toefje Q8 in, maar is geen kopie van een van zijn grotere broers. En dat is een goed iets. Zijn scherpe wielkasten geven de Q3 een breed voorkomen, alsof ie een anabolen-quurtje gedaan heeft. De Audi Q3 is 97 millimeter langer en 18 millimeter breder.

Zelfs de instap-Q3 krijgt een digitaal instrumentarium, beter bekend als Audi Cockpit. Grotere Audi’s krijgen twee schermen op het dashboard; een voor de temperatuur en dergelijk en eentje voor de navigatie. De Audi Q3 krijgt enkel het laatste schermpje. De verwarming instellen doe je simpelweg met knoppen.

Motoren Audi Q3

De instapper is de voorwielaangedreven Audi Q3 35 TFSI met een 1,5-liter viercilinder met 150 pk en 250 Nm koppel. Daarna komt de 40 TFSI met een tweeliter en 190 pk en 320 Nm koppel. Niet genoeg? Oké. De Audi Q3 45 TFSI geeft je 230 pk en 350 Nm. De laatste twee drijven alle wielen aan via een quattro-systeem..

Dieselaars kunnen kiezen voor de Audi Q3 35 TDI met een 2,0-liter viercilinder met 150 pk en 340 Nm koppel. Aan het begin kun je hem enkel bestellen met vierwielaandrijving. Later komt er een voorwielaangedreven versie en een versie met 190 pk. Vanaf november (dus in Q4, haah) komt de nieuwe Audi Q3 naar de dealers.

Advertentie

Reacties

 • Jan Dezageman heeft op 26 juli 2018 geschreven:

  Mooi artikel, maar waarom schrijven jullie in godsnaam ‘quur’? Het Nederlandse woord dat jullie zoeken is ‘kuur’. Een anabolen-kuurtje, zoals in een kuuroord,…. Quur is geen Nederlands (of Engels)?

  • Mattijn Nederend heeft op 26 juli 2018 geschreven:

   Q3… Quur…

   Reageer
  Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie