Bij de Action is het soms zo goedkoop dat het diefstal lijkt, maar dat betekent niet dat je hoeft te vluchten na een bezoekje aan de fysieke AliExpress-tegenhanger. Vannacht is een Audi RS Q3 naast de weg geraakt na een wilde achtervolging. Wat de vijf inzittenden op hun kerfstok hadden, is niet bekend. De enige aanwijzingen zijn een Adidas-schoenendoos en een Action-boodschappentas achterin. De Audi liep in ieder geval flinke schade op tijdens de crash.

De politie van Utrecht meldt op Twitter: ‘Na een wilde achtervolging via de A2 en door de polders van de Woerdense Verlaat is er een voertuig gecrasht aan de Middellandbaan in Woerden. De vijf inzittenden zijn aangehouden en worden overgebracht naar het ziekenhuis. We doen onderzoek naar de toedracht.’

Net als in de RS 3 produceert de vijfcilinder in de Audi RS Q3 een gezonde 400 pk en 480 Nm. De Audi RS Q3 sprint in 4,5 seconden naar de 100 km/u en stopt bij de 250 km/u met accelereren. Optioneel kunnen klanten de snelheidsbegrenzer opschuiven tot 280 km/u. De aandrijving gaat naar alle wielen en er zijn zes rijmodi die het onderstel, stuurgedrag en het uitlaatgeluid beïnvloeden, waarvan de RS1- en RS2-modus het interessantst zijn. Bij modellen die de fabriek verlaten staat het voorwiel meestal rechtop, overigens.

Audi RS Q3 eindigt in berm na achtervolging

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)