De nieuwe Audi Q5 staat nog niet eens bij de dealers of de bekende tuningfirma’s zijn al weer bezig hun eigen interpretatie te maken. Abt is natuurlijk een van de huistuners die vroegtijdig de beschikking over een auto krijgen, kortom, volop tijd om de Q5 gruwelijk te verbouwen.
 
En dat gruwelijk is letterlijk zo, want wie bedenkt deze nieuwe voorbumper met gevangenisspijlen in de grille? Wanstaltelijk! En Audi bedoelt de Q5 nou net als een wat minder pompeuze en agressieve SUV. Abt gaat daar vrolijk aan voorbij.
 
De gigantisch wielen (20 inch) passen met lage banden nog net binnen de wielkasten, die met grove grijze randen zijn uitgebouwd om het allemaal passend te maken. En achter gaat het vrolijk zo verder met een té grote dakspoiler en een achterbumper waar vooral de uitlaten de volle aandacht krijgen.
 
Maar het is niet alleen optisch wat Abt heeft voorbereid. Het onderstel wordt verlaagd en de motoren krijgen een opwaardering: de 170 pk 2.0 TDI gaat naar 190 paarden en uit de 3 liter diesel wordt 310 pk gehaald (+70!) en dat is natuurlijk knap. Overigens, de 2.0 TFSI krijgt er ook wat bij en gaat naar 240 pk.
 
Maar het meest trieste is dat er echt mensen op deze aardkloot bestaan die dit mooi vinden!

Reacties