Met grote zelfgemaakte spandoeken (met glitters, uiteraard) zaten we vanochtend in het publiek van de presentatie van Audi: ‘welkom Audi RS 5’, stond erop. Want volgens de geruchten de gloednieuwe RS zou op de autosalon van Genève staan. Maar eerst kwam dit ding: de Audi Q8 Sport Concept.

De Audi Q8 Sport Concept koppelt een 3,0-liter V6 aan een piepkleine elektromotor. Een ‘mild hybrid’ heet dat. De hybride voegt dus niet bruut veel kracht toe, maar eerder een klein zetje in de rug. Je kunt met de Audi Q8 Sport Concept dus ook niet volledig elektrisch mee rijden. De zescilinder heeft een elektrisch aangedreven compressor om het turbogat te verminderen.. Het resultaat is 467 pk en 700 Nm.

In 4,7 seconden sprint de oranje klont naar 100 km/u. De topsnelheid is 275 km/u. Als je die niet constant probeert te halen, is de actieradius 1.200 kilometer.

Ten opzichte van de Q8 Concept die Audi begin dit jaar in Detroit presenteerde, zijn bij de Q8 Sport Concept die in Genève staat de wielkasten met 12 millimeter verbreed. En dat ding was al zo breed.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)