Dat treft: je was op zoek naar een fijne diesel met hoge instap om op en neer naar de sportschool te rijden. Pak dan de grootste sloophamer die je kunt vinden, en mep dat spaarvarkentje aan diggelen voor wat zomaar de dikste Jaguar F-Pace van dit moment kan zijn.

De Hamann Jaguar F-Pace staat as we speak op de autosalon van Genève als promo-ding. IJverige poetsers hebben de lakdikte inmiddels gehalveerd om alle vette vingers van nieuwsgierige bezoekers eraf te boenen. Potentiële kopers met smetvrees kunnen beter even verder kijken; het interieur zal van boven tot onder betast zijn.

Wat maakt de Hamann Jaguar F-Pace zo dik? Eigenlijk niet heel veel. Hij is voornamelijk een stuk breder door een widebody kit en een set van 23-inch hoepels vullen de uitgeklopte kasten op. Of je voor de zwarte of zilverkleurige velgen kunt kiezen, is niet bekend. Misschien krijg je er twee van elk. Een voorspoiler en vier ovale uitlaatpijpen zijn de kersen op de taart. Van de 3,0-liter dieselmotor bleef Hamann af.

Wat kost de Hamann Jaguar F-Pace?

De Hamann Jaguar F-Pace heb je voor het lieve prijsje van 99.990 euro, exclusief BTW, importkosten en zulks ongein. Een pittig bedrag dus voor een diesel-Jaguar met wat stukken polyester. In Nederland kost een nieuwe 300 pk sterke F-Pace zonder vette vingers 81.130 euro, inclusief belastingen. Maar, met de Hamann Jaguar F-Pace heb je wel een wereldberoemd exemplaar onder je zitvlees.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)