Mercedes doet het met AMG, BMW heeft M en bij Audi is Abt Sportsline de aangewezen partij om bestaande modellen nét dat beetje extra te geven. De huistuner van Audi heeft zich uitgeleefd op de R8 en het resultaat: nou ja, oordeel zelf…
 
De toch al niet onaanzienlijke 420 pk van de standaard R8 is na de inspanningen van Abt opgeschroefd tot maar liefst 530 pk. Dat extra vermogen is in de eerste plaats te danken aan de Abt supercharger die op de 4,2 liter V8 is geschroefd. Daarbij zorgen een pak spoilers, zijskirts en een lichtgewicht motorkap voor meer down force en een betere gewichtsverdeling tussen voor- en achteras. Verder is de Abt R8 voorzien van 20 inch lichtmetaal en is ook de wielophanging niet ongemoeid gelaten. Over een ander interieur wordt niet gesproken, maar reken erop dat ook hier de zaag in gaat.
 
Je zult je afvragen of de inzichten van Abt zich hebben uitbetaald in nog klinkender prestaties. Welnu, de topsnelheid nam toe van 301 tot 317 km/u. Niet zo heel spectaculair. Maar neem je het in deze opgepompte Abt R8 in een rechtstreeks duel op tegen zijn minder gespierde broertje, dan ben je wel aanzienlijk in het voordeel. Een sprint van 0 tot 100 km/u in 3,9 seconden. Daar doet de gewone R8 met 4,6 seconden bijna een lichtjaar langer over.
 
In het najaar geeft de Abt R8 acte de présence tijdens de IAA in Frankfurt. Om ons lekker te maken zijn deze tekeningen alvast vrijgegeven.
 

Reacties