Heel lang zal ie niet meer onder ons zijn, de Audi R8, maar hij maakt in ieder geval een feestje van de laatste dagen dat ie nog in productie is. Dit is de R8 Competition, een verblindend snelle special edition die de gestripte GT en laser-schietende LMX opvolgt.

In feite kun je de Competition omschrijven als een LMX voor de Amerikaanse markt. Dat betekent helaas dat ie geen lasers heeft, maar wel een 5,2-liter V10 met liefst 570 pk, een S-tronic transmissie en quattro-vierwielaandrijving. Ook is z'n ontwerp geïnspireerd op de R8 LMS racer. Z'n prestaties zijn daar ook naar: 0 naar 100 km/u gaat in 3,2 seconden en z'n top bedraagt 320 km/u.

Naast 45 extra pk's ten opzichte van de standaard R8 V10 heeft de Competition een hoop koolstofvezel onderdelen, zoals de achtervleugel, splitter, diffuser, spiegelkappen en luchtinlaten, plus glimmend zwarte velgen met keramische remmen erin. Ook prettig: als je instapt, word je herinnerd aan de aard van het beestje middels verlichte 'R8 Competition'-plaatjes op de dorpels.

Over een paar weken zien we de R8 Competition z'n debuut maken op de Los Angeles Motor Show. Er worden slechts 60 exemplaren gebouwd, en zoals gezegd: ze zijn allemaal bedoeld voor de VS.

Reacties