Bij Audi houden ze hun gezicht in de plooi en doen ze net alsof ze iets heel belangrijks te melden hebben over deze koplamp. In werkelijkheid weten ze best dat heel het autofiele internet nu struikelt over deze eerste officiële afbeelding van de nieuwe Audi R8.

Een paar weken voor we 'm in Genève te zien krijgen, zijn de verwachtingen voor Audi's nieuwe supercar hooggespannen. Zal hij net zo allesverpletterend cool zijn als zijn voorganger destijds? Heeft hij genoeg pk's om de BMW i8 uit Jeremy Clarksons hoofd te duwen? Is hij Iron Man-waardig?

Allemaal legitieme vragen, maar vergeet niet: één van de speerpunten van de vorige R8 was z'n led-verlichting. Het is dus niet gek dat Audi de nieuwste laser-grootlichttechnologie – die twee keer zo ver kan schijnen als led'jes en onderdelen behelst met beangstigende namen als 'fosforconverter' – met trots presenteert op de volgende generatie van hun topmodel.

Kleine kanttekening: de R8 LMX, de uitsmijter van het origineel, beschikte ook al over deze verlichting. Dus eigenlijk, éigenlijk gaat het hier gewoon nog steeds om de eerste officiële foto van de nieuwe Audi R8, en verder niks. Veel voorpret gewenst; begin maart gaat het doek eraf.

Reacties