Een bericht over een auto of motor die er niet komt, is soms ook nieuws. Audi helpt ons uit de droom dat de R8 ooit leverbaar zou worden met een dieselmotor. Niet dat wij daar nu direct visioenen van hadden, maar de gedachtekronkels van olieboeren met een voorliefde voor snelle auto’s zijn misschien anders.

En misschien is de gedachte van een R8 met dieselmotor niet eens zo onlogisch. Zeker niet nu Audi met de R10 opnieuw een klinkende overwinning heeft behaald op Le Mans. De reden dat Audi heeft besloten de R8 voorlopig te laten voor wat die is, is simpel. Een dieselmotor is wat groter dan een benzinemotor, en zou daarom niet onder de motorkap van de R8 passen.

Wel lijkt Audi te broeden op plannen om naast de 4,2 liter V8 nog een andere motor in het leveringsprogramma van de R8 op te nemen. Dat wordt dan ongetwijfeld een 5,0 liter V10. De Le Mans Concept die Audi in 2005 liet zien, en die de voorbode was van de V8, was uitgerust met een 5,0 liter V10 met 610 pk. En omdat de Lamborghini Gallardo – zusje van de R8 – ook een V10 heeft, lijkt het logisch dat de R8 op termijn dezelfde motor krijgt.

Reacties