De Audi RS 6 is de laatste auto die je ooit nodig zult hebben. Er zijn weinig wensen die de powerstation niet kan vervullen. Behalve misschien extravagante opscheprechten. Laat dat bij deze RS nou geen probleem zijn. En leuk voor jou: deze Audi RS 6 met 1.000 pk is gewoon te koop in Nederland. Het is de krachtigste, duurste en luidste RS 6 die je nu direct kunt aftikken.

DTMobility, die ook veel werk deden aan de G-klasse van Jon Olsson, knoopten een setje grotere turbo’s op de 4,0-liter V8 om het vermogen op te hogen naar 900 pk. Via methanol-injectie komt daar nog eens 100 pk bij. Door een hoop afstelwerk kun je de Audi RS 6 met 1.000 pk prima gebruiken als daily driver, aldus de verkoper.

De topsnelheid is begrensd op 340 km/u en de 0-naar-100-tijd schommelt rond de 3 seconden. Zonder launch control, dat is. Want die functie is onklaar gemaakt. DTMobility vertelt aan TopGear dat ze de lanceerfunctie één keer probeerden, maar dat ze direct de koppeling konden vervangen. Voor een vermogen van vier getallen moet je dus een concessie doen.

De Audi RS 6 met 1.000 pk is met 198.800 euro niet alleen de krachtigste die je op dit moment kunt kopen, het is ook de duurste. Je haalt ‘m bij Novus Auto in Naarden. Oh, en volgens de verkoper is het direct ook de luidste. Dus, koop dan.

Overigens is DTMobility druk bezig met de overtreffende trap van deze RS 6. Daarover later meer.

Reacties

  • Cspo heeft op 9 oktober 2018 geschreven:

    Inmiddels al verkocht.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)