De Audi RS 6 is pizza – het slaat nergens op om er ananas op te gooien en als je ze verbrandt, zijn ze niet lekker meer. Oh, en het liefst wil je ‘m zo snel mogelijk. Dat is bij deze Audi RS 6 DTMR met 1.000 pk geen probleem. Veel krachtiger en sneller ga je ze in Nederland niet tegenkomen.

DTMobility, die ook veel werk deden aan de G-klasse van Jon Olsson, knoopte een setje grotere turbo’s op de 4,0-liter V8 om het vermogen op te hogen naar 900 pk. Via methanol-injectie komt daar nog eens 100 pk bij. Door een hoop afstelwerk kun je de Audi RS 6 DTMR met 1.000 pk prima gebruiken als daily driver.

De topsnelheid is begrensd op 340 km/u en de 0-naar-100-tijd schommelt rond de 3 seconden. Zonder launch control, dat is. Want die functie is onklaar gemaakt. DTMobility vertelt aan TopGear dat ze de lanceerfunctie één keer probeerden, maar dat ze direct de koppeling konden vervangen. Voor een vermogen van vier getallen moet je dus een concessie doen.

Nog geen jaar geleden stond de auto voor bijna 2 ton te koop. Toen werd opgemerkt dat het ook wel de luidste RS 6 van Nederland kon zijn. Misschien iets om in je achterhoofd te houden. De prijs is inmiddels iets gezakt, dus je krijgt ook nog een leuke korting. Bekijk de advertentie van de Audi RS 6 DTMR.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)