Tien jaar. Zo lang is het geleden dat iedereen nog kwijlde over matzwarte auto’s. De hype explodeerde en na een korte piek doofde het weer. De oorzaak lag bij budget-tuners die met krijtbordverf van de Action hun Honda CRX dezelfde uitstraling poogden te geven. Automerken proberen het hier en daar nog, maar vaak zonder succes.

De matte kleuren-rage is voorbij, dus. Of toch niet helemaal. Een zeer selectief gezelschap kan de reflectieloze wrap nog uitstekend dragen. Deze Audi RS 6 in de kleur mat-Daytona-grijs is daar een van. Als we de keuze hadden, zouden we altijd nog voor Nogaro Blue of Misano Red kiezen. Maar aangezien deze Audi RS 6 door EPC Tuning 890 pk kreeg, maken we graag een uitzondering.

Helaas groeien snelheidslimieten niet mee met het vermogen. De vorige eigenaar van deze Audi RS 6 met 890 pk vond de oplossing in de vorm van een James Bond-snufje. Onder het klepje, in plaats van de asbak (roken doe je maar met je banden), zit een display waarmee je de flits-verklikker aanstuurt. In feite is het niets meer dan een veredelde Flitsmeister, maar dan met een zeer hoog hebben-gehalte.

Met de bommenwerper-kleur en de verklikker vlieg je dus onder de radar. De Audi RS 6 met 890 pk uit 2014 reed nog geen 50.000 kilometer en heeft andere leuke extra’s zoals een Bang & Olufsen-systeem. Voor 99.950 euro mag je ‘m meenemen.

Via: JFK

Reacties

  • flippie uit de broek heeft op 29 juni 2018 geschreven:

    dikke waggie

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear