Met deze subtropische temperaturen vond Audi het een goed moment om alvast hun komende zomerhitje te onthullen: de S3 Cabrio wordt in Genève gepresenteerd, maar is nu al op je scherm te bewonderen.

De goede looks van de nieuwe open A3 en de bekende S-opsmuk – bumpers, sideskirts, velgen, accentjes – zijn een geslaagde combinatie. De S3 oogt als een iets gekrompen S5 Cabrio, en dat was natuurlijk precies de bedoeling van de overtrekartiesten uit Ingolstadt. Een bijzonder dik ding, maar zonder verrassingen, dus. Hetzelfde geldt voor de aandrijflijn: ja, natuurlijk is het de 2.0 TFSI viercilinder met 300 pk en 380 Nm, natuurlijk is een zestraps S-tronic dubbelkoppeltransmissie standaard, en natuurlijk heeft ie quattro. Het is daarmee (samen met de gewone A3 quattro) meteen de enige vierwielaangedreven cabrio in dit segment. Al die techniek heeft wel een prijs: het gewicht komt niet onder de 1.620 kilo, ondanks allerlei aluminium onderdelen.

De onthoofde S3 blaast zichzelf van 0 naar 100 km/u in 5,4 seconden en bereikt een begrensde top van 250 km/u. Z'n gemiddelde verbruik blijft steken op 7,1 l/100 km, wat overeenkomt met 165 g/km aan CO2-uitstoot. Hij ligt 25 mm lager dan de A3 dankzij zijn sportonderstel en komt standaard met Audi Drive Select, progressieve besturing, automatische airco, Xenon Plus-koplampen, 18-inch velgen (19-inch optioneel), launch control – joepie! – en natuurlijk een prachtig stoffen dakje dat zich in 18 seconden laat openen of sluiten, bij snelheden tot 50 km/u.

De Nederlandse en Belgische prijzen van de S3 Cabrio zijn nog niet bekend; in Duitsland moet deze ultieme zomermachine minstens 48.500 euro opbrengen. Hij is vanaf september leverbaar (hé, en die zomer dan?!).

Reacties

Meer van TopGear