Bij de introductie van nieuwe modellen serveert Audi er tegenwoordig altijd de S-versie bij. De nieuwe Audi A4 en S4 hebben we dus al, maar de RS 4 moeten we nog even op wachten.

De lust naar snelle auto’s is helaas inherent verbonden aan ongeduld. Zo snel mogelijk weg zijn bij het stoplicht, zo snel mogelijk op je bestemming zijn, iedereen moet zo snel mogelijk aan de kant. Afijn, je snapt het. Dus geduld om een beetje te gaan zitten wachten op de Audi RS 4 heb je dan al helemaal niet. ABT snapt dat en presenteert hun versie van de Audi S4 Avant. Ze geven de kindvriendelijke auto nu 425 pk en 550 Nm. Dat is 20 procent meer dan de standaard 354 pk.

Hoe snel is de Audi S4 Avant van ABT dan?

Het nieuwe vermogen is minder dan de 450 pk van de vorige RS 4, maar het is precies genoeg om de Audi S4 Avant van ABT net zo snel te maken. In 4,7 seconden (-0,2) sprint de Audi S4 Avant van ABT van 0 naar 100 km/u.

Om de rasechte Audi-rijder niet voor het hoofd te stoten, heeft ABT gewoon een grijs exemplaar gepakt. Van andere kleuren schrikken de opgefokte linksrijders. Oh, en als je wilt heeft ABT ook nog 20-inch velgen voor je en wat koolstofvezel frutseltjes. Wat dit alles kost, vertelt ABT er niet bij. Reken sowieso maar op een paar duizend euro voor de vermogensupgrade.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear