De Audi TT was toen ie exact 20 jaar geleden geïntroduceerd werd al een mal ding. Extra mal werd ie met het befaamde honkbalhandschoen-interieur. In positieve zin. Dat was de eerste generatie. Het interieur verdween op de huidige generatie TT, maar komt nu terug met de facelift.

Voor zijn verjaardag krijgt de Audi TT een facelift én een speciale uitvoering, waarvan Audi 999 exemplaren bouwt. Het feestnummer krijgt Mokassinbruin leer met Panuka-contraststiksels. De ’20 Years’ krijgt diverse badges en is leverbaar als Coupé en Roadster.

Wat is er anders aan de Audi TT-facelift?

Volgens Audi is de TT-facelift ‘direct herkenbaar’ aan zijn nieuwe singleframe-grille en grotere luchtinlaten. De vernieuwde sportauto staat standaard op 17-inch wielen, maar is optioneel ook leverbaar met 18-, 19- en 20-inch spul.

Geen diesels meer

De Audi TT-facelift komt met twee TFSI-motoren., een met 197 pk en een met 245 pk. Je kunt kiezen uit een handbak en een automaat. De Audi TTS komt met een 306-pk benzinemotor en is enkel leverbaar met automaat. In 4,8 seconden sprint ie naar 100 km/u.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)