Hee, een TT-achtig SUV-idee van Audi – hebben we dat niet al eens eerder gezien? Ja, is het antwoord, en wel een paar maanden geleden in Detroit. Toen noemde Audi het de Allroad Shooting Brake, deze keer is het de TT Offroad Concept. Ach, het houdt ze van de straat.

Er is wel een verschil tussen de Allroad Shooting Brake en de TT Offroad; de eerste had namelijk twee deuren, en deze vier. Voor de rest is het een feest der herkenning: coupé-achtige daklijn, hoog op de poten, veel led'jes, veel stoere accentjes, connectiviteit en bestuurdersassistentie tot aan je lippen, hybride aandrijflijn met een 2.0 TFSI benzinemotor, gecombineerd vermogen van 408 pk en 650 Nm aan koppel. Overigens heeft de TT Offroad nog wel een paar troeven: zo toont ie een nieuw draadloos oplaadconcept, waarbij de accu's via een magnetisch veld worden bijgeladen zodra de auto een bepaalde parkeerplaats op rolt. Ook zit er een radiografisch autootje in de kofferbak. Vet.

Je vraagt je wellicht af waarom Audi twee keer praktisch dezelfde conceptcar introduceert. Wij ook, al vatten we het toch vooral op als sterke hint: er komt een opgehoogde TT, en hij komt zeer binnenkort.

Reacties