Als rechtgeaarde Nederlanders hebben wij best waardering voor initiatieven die de fiscus op het verkeerde been zetten. Zelfs wanneer je daarvoor een Audi TT gruwelijk moet mishandelen.

In dit geval maken we een uitstapje naar Denemarken, een land  waar ze lachen om de toeslagen die wij in de vorm van BTW en BPM voor onze auto’s betalen. Voor een nieuwe auto betaal je in Denemarken ongeveer twee keer zoveel dan bij ons. Maar gelukkig kennen ook de Denen mazen in de wet waardoor je die torenhoge bijdrage aan de schatkist kunt omzeilen.

Je kunt bijvoorbeeld een bedrijfsauto kopen, waardoor je aanzienlijk minder belasting betaalt. Maar ja, wat moet je als als je je hart hebt verloren aan een Audi TT? Om even aan te geven hoe erg het is: een TT 2.0 TFSI met automatische zesbak kost bij ons net even meer dan 48.000 euro. In Denemarken moet je voor diezelfde auto een totaalbedrag van 85.500 euro overmaken. Dat wordt een stuk minder als je een TT koopt bij het bedrijf Eurobiler, want die maken er een heuse pick-up van. In plaats van een achterklep met kofferbak heeft deze een met aluminium traanplaat beklede laadbak. En dus is het een echte bedrijfswagen. Met een veel vriendelijker prijskaartje van ongeveer 50.000 euro.

De fabrikant ziet de TT pick-up kennelijk echt als pakezel, getuige de foto’s waarop de auto dienst doet voor schilders en bouwvakkers. En dat voor een auto die ooit is verkozen tot Gay Car of the Year…

Reacties