De herfst lijkt niet de meest logische tijd om je cabriomodel te introduceren, maar in dit geval is Audi er gewoon vroeg bij: deze TT Roadster verschijnt begin volgend jaar in de showroom. Zodat je alvast iets hebt om naar uit te kijken tijdens de donkere dagen die ons te wachten staan.

Het goede nieuws: ook de nieuwe TT heeft weer een mooi stoffen dakje in plaats van zo'n te groot en te zwaar metalen klapgeval. Het gaat in tien seconden open of dicht bij snelheden tot 50 km/u, en nog belangrijker: het is gemaakt van spul dat kou en geluid net even beter buitenhoudt dan een standaard stoffen dakje. Audi beweert verder dat het heel vloeiend oogt, zonder dat je de stalen balkjes die het omhoog houden erdoorheen ziet priemen. Dat moeten we maar van ze aannemen, want foto's hebben ze er nog niet van vrijgegeven.

De TT Roadster weegt zo'n 90 kilo meer dan de de Coupé, met dank aan extra verstevigingen in naam van carrosserie-stijfheid. De aandrijflijnen zijn uiteraard dezelfde die je in de gesloten versie vindt: een 2.0 TDI (184 pk) of 2.0 TFSI (230 pk) met een handgeschakelde zesbak, of een S-tronic automaat en Quattro-vierwielaandrijving op sommige versies. Natuurlijk is er ook een TTS Roadster – in het geel op de foto's hierboven – die 310 pk uit z'n 2.0 TFSI-blok haalt (0-100 in 4,9 seconden in combinatie met S-tronic en Quattro), en zit er een TTRS in het verschiet die waarschijnlijk meer dan 340 pk zal krijgen.

De prijzen van de TT Roadster, die logischerwijs fractioneel hoger zullen liggen dan die van de Coupé, worden later bekendgemaakt.

Reacties