Volgend jaar juli wil Audi in samenwerking met de Stanford University meedoen aan de beroemde Pikes Peak heuvelklim in het Amerikaanse Colorado. Geen feit dat je zo lang van te voren bekend hoeft te maken. Maar het wordt anders als de auto in kwestie zonder bestuurder de uitdaging aangaat.
 
Audi heeft al eerder met bestuurderloze modellen aan diverse evenementen deelgenomen en de Pikes Peak heuvelklim staat als volgende op het verlanglijstje. Hiervoor wordt een Audi TT S ingezet. Het was een behoorlijke uitdaging om de volumineuze techniek van een zelfrijdende auto in een dergelijk compact model te bouwen.
 
Er staan drie sensoren op het dak die de omgeving kunnen ‘zien’. De TT moet niet alleen probleemloos naar boven kunnen rijden, maar dat ook op een tempo kunnen doen dat daar een volleerd rallyrijder zijn handen vol aan heeft.
 
Deze zelfrijdende voertuigen krijgen binnen de Volkswagen Groep altijd een naam. De Audi TT heet Shelley, verwijzend naar de bijnaam van de beroemde vrouwelijke coureur Michelle Mouton. Zij is de eerste vrouw die Pikes Peak won, in 1985 met een Audi Sport Quattro.
 

Reacties