Soms kom je een deal tegen die je niet kunt laten lopen. Bijvoorbeeld wanneer de zure-perziksnoepjes in de aanbieding zijn. Of wanneer je een auto te koop ziet staan die figureerde in een tv-serie die jou als mens heeft gevormd. Nee, we hebben het niet over KITT uit Knight Rider, en ook niet over Brum. Dit is een heuse auto uit Bassie & Adriaan.

Oké, het is niet de Honda met de klapkoplampen, maar is dit niet veel leuker? Deze Morgan 4/4 uit 1978 met het kenteken 66-VF-78 kwam in actie in Bassie & Adriaan en het Geheim van de Sleutel. In aflevering 12 van deze reeks zien we niemand minder dan Adriaan zelf er de boeven mee achtervolgen. Ze hebben Bassie namelijk ontvoerd, en dat laat onze acrobaat niet zomaar gebeuren. Helaas komt hij zonder benzine te staan en moet hij de achtervolging per vliegtuig voortzetten. Zo ging dat in die tijd.

Het betreft een 4/4 1600 Tourer 4-seater met 86 pk. De auto was de afgelopen 24 jaar in bezit van een en dezelfde eigenaar en staat nu te koop in Ermelo. De kilometerstand staat op 18.265 en de Morgan verkeert volgens de verkoper in zeer goede staat. En zo kun ook jij zomaar de eigenaar worden van een auto met Bassie & Adriaan-historie. Bekijk ‘m hier.

De Morgan in actie in Bassie & Adriaan

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear