Autodief opgesloten in Tesla Model 3 tot politie komt

Brommen vanwege een stille auto

Foto('s): Dario L1 / UnsplashTesla Model 3 bij Supercharger laadpaal
Foto('s): Vlad Tchompalov / UnsplashTesla Model 3 koplamp
Foto('s): Unsplash / TopGearNetflix in Tesla
Foto('s): TeslaLancering van de nieuwe Tesla Model 3
Tesla Model 3 bij Supercharger laadpaal
Tesla Model 3 koplamp
Netflix in Tesla
Lancering van de nieuwe Tesla Model 3

Een auto vergrendelen op afstand is niet alleen handig voor mensen die telkens hun sleutels kwijtraken. Een man in Amerika voorkwam dat zijn Tesla Model 3 gejat werd door de boef op te sluiten in zijn auto. De autodief stapte in via de passagierskant terwijl de eigenaar van de auto achter het stuur zat. De boef dwong de bestuurder tot uitstappen en wilde er met de Tesla Model 3 vandoor gaan.

De eigenaar gaf gehoor aan het dwingende verzoek en greep na het uitstappen direct naar zijn telefoon. Hij zette de auto uit, activeerde de sloten en belde de politie. Toen de politie arriveerde, konden ze de boef meenemen naar het politiebureau, zo meldt de Barstow Police Department op Facebook. Handig als je auto slimmer is dan de autodief.

De opgesloten autodief had zich prima kunnen vermaken terwijl hij op de politie wachtte, áls het contact van de Tesla aanstond. Op het scherm kun je tegenwoordig diverse games spelen, zoals een soort Mario Kart, of je favoriete Netflix-serie kijken. Voor wie boeven wil opsluiten in zijn Tesla Model 3 adviseren we de Dog Mode aan te zetten, die houdt de auto koel terwijl de deuren dicht blijven. Zo heb je geen vieze luchtjes in de auto nadat de boef is gearresteerd.

Reacties
 1. Coene zegt op 30 juni 2020 om 22:02:

  Bij mijn Scenic konden de deuren ook zodanig op slot (dubbel opslot op de afstandbediening drukken) . Hierdoor was het niet meer mogelijk om de deuren van binnenuit te openen. Reden hiervoor : Als er van buiten een raam wordt ingeslagen, kunnen toch de deuren van binnenuit niet open gedaan om spullen makkelijker uit te laden. Gr Coene

 2. Vervangrail zegt op 16 mei 2020 om 08:23:

  Broodje aap! De deur kan van binnenuit altijd open, ook al is de auto op slot!
  Net als elke andere auto overigens.

  • Jan Snel zegt op 7 juli 2020 om 13:55:

   Bij mijn VW golf was het ook niet mogelijk de deuren te openen van binnenuit met diezelfde functie.

  • Robin zegt op 29 juni 2020 om 22:29:

   Dat is niet waar. Ik had een Audi A4 uit 2012. Als de deuren op slot zaten dan was het niet mogelijk om uit te auto te komen.

Geef een reactie

(verplicht)

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws