Gedoe met of op het water? Dan bel je de Nederlanders. We zijn een beetje de Ghostbusters van de natte zaken. Ons grootste visitekaartje is het feit dat we nog altijd naar werk rijden in plaats van varen, ondanks hoe laag we wonen ten opzichte van het waterpeil. Ook voor de Felicity Ace is een belletje naar Nederland gepleegd. Het Papendrechtse Boskalis mag het brandende vrachtschip gaan bergen.

De Telegraaf meent dat Boskalis hiervoor mogelijk de Alp Guard gaat inzetten. Dat is het schip dat de Ever Given lostrok in het Suez-kanaal. Er is in ieder geval een team experts die kant op gegaan en er ging zwaar blusmaterieel vanuit Spanje richting het brandende schip. Volgens Reuters zou het schip naar de Bahama’s of het dichtstbijzijnde Europese land gesleept worden. Het is niet duidelijk hoe het momenteel staat met de berging.

Oorzaak brand is nog onbekend, wel elektrische auto’s op de Felicity Ace

De oorzaak van de brand op de Felicity Ace is nog niet bekend. Wel meldt Reuters dat er specialistische blusapparatuur nodig is omdat er elektrische auto’s op de Felicity Ace staan. Bijvoorbeeld Volkswagen ID.4’s en wellicht Porsche Taycans. De batterijen van EV’s zijn bijzonder lastig om te blussen. ‘Het schip brandt van de ene kant naar de andere. Alles zo’n vijf meter boven de waterlijn staat in de fik’, meldt de kapitein van het schip aan Reuters. Op nieuwe foto’s die je hoe erg de schade vanbuiten is.

Niet alleen Porsches en Volkswagens

Eerdere manifesten van het vrachtschip zijn openbaar. Zo zien we dat het schip met enige regelmaat flinke ladingen Volkswagens, Bentleys en Audi’s vervoert. Dat niet alleen: de Felicity Ace vervoerde in januari nog een Nederlandse VW Golf Country uit 1992 naar Amerika. Zeker is dat er momenteel 1.100 Porsches op de Felicity Ace staan en nog eens 189 Bentleys.

Op het forum Rennlist is een topic geopend waar eigenaren hun verlies kunnen melden. Een van de gedupeerden meldt dat de dealers vanuit Porsche hebben gehoord dat alle bestelde auto’s op het schip opnieuw gebouwd gaan worden binnen 90 dagen. Dat zou betekenen dat alle auto’s bij voorbaat zijn afgeschreven, wat je eigenlijk al kon voorspellen. Autofabrikanten nemen in dit soort gevallen geen risico’s.

Geen Bugatti’s, wel zeldzame Lamborghini’s

Eén van de forumbezoekers meldt dat er ook meer dan 100 Lamborghini’s op de Felicity Ace stonden, waaronder de eerste lading Aventador Ultimae’s. Dit is inmiddels bevestigd door Lamborghini in Amerika. Ook zeggen zij dat er geen Bugatti’s op het schip stonden.

Tesla Model 3 in een parkeergarage aan de laadpaal

Brandweer waarschuwt voor elektrische auto in parkeergarage

De EV’s zijn bijzonder lastig te blussen

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie