Je zou misschien verwachten dat de Koning van Social Media een heel actief Instagram-profiel heeft, maar dat valt tegen. Mark Zuckerberg houdt het zeer bescheiden en post zo’n één of twee berichten op Instagram per maand. En geen van die berichten is dikdoenerij over zijn spulletjes. Het achterhalen wat de auto’s van Mark Zuckerberg zijn, is dan ook een lastige klus. In een zoektocht op internet kwamen we achter deze vier auto’s, waarvan we met grote zekerheid kunnen zeggen dat hij ze in ieder geval ooit in het bezit had. We denken dat de eigenaar van Facebook, Instagram en Whatsapp zich vooral laat vervoeren deze dagen. Zo kan hij achter in een Mercedes-busje nog eventjes verder werken of wat telefoontjes plegen. Stiekem hadden we wel verwacht dat de Mark wel minstens één Tesla in zijn bezit zou hebben, want dat is wat je doet als CEO van een tech-bedrijf in Californië. Dat gaat waarschijnlijk niet heel snel gebeuren, aangezien Elon Musk de laatste tijd nogal onaardige dingen plaatst over Facebook. Misschien dat Zuckerberg binnenkort een Taycan aanschaft? Hoe dan ook: hieronder vind je de auto’s van Mark Zuckerberg.

Volkswagen Golf 6 GTI

In 2014 kwam Zuckerberg in het nieuws toen hij werd gefotografeerd terwijl hij onder het rijden op zijn telefoon bezig was. De auto die hij reed, was een zwarte Volkswagen Golf 6 GTI met vijf deuren. Het Duitse merk vond het wel tof en stuurde de oprichter van Facebook een GTI-trui op met het bericht dat ze het leuk vinden dat hij in een GTI rijdt.

Acura TSX (Honda Accord)

Deze Acura TSX was de voorloper van de Volkswagen Golf GTI in huize Zuckerberg. Acura is Honda’s luxemerk en de TSX is gebaseerd op de Honda Accord. Een vrij bescheiden vervoersmiddel voor Mark Zuckerberg; hij reed nog niet eens de sportieve Type S-uitvoering. We vermoeden dat het hem gewoon niet heel veel kan interesseren.

Honda Fit (Honda Jazz)

Meneer Facebook werd heel regelmatig gespot in een zilvergrijze Honda Fit, die we in Europa als Honda Jazz kennen. Waarschijnlijk kocht hij deze ooit als tweede auto voor het gezin. We vermoeden dat de Fit inmiddels is ingeruild voor iets groters en veiligers.

Pagani Huayra

Als er één auto is die een niet-autofanaat kan overhalen om een hoop geld uit te geven, is het de Pagani Huayra wel. Zelfs als autorijden niet je ding is, kun je niet anders dan verliefd worden op de details en de afwerking van dit rijdende kunststuk. En als je miljarden waard bent, dan kan er wel minimaal één Italiaanse supercar van af, toch?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear