Auto's van Rico Verhoeven

Wat rijdt de verdedigend wereldkampioen?

Foto('s): Porsche Centrum Eindhoven
Foto('s): Porsche Centrum Eindhoven
Foto('s): Porsche Centrum Eindhoven
Foto('s): Porsche Centrum Eindhoven
Foto('s): Porsche Centrum Eindhoven

Het wordt het grootste gevecht in de geschiedenis van kickboksen genoemd, de rematch tussen verdedigend wereldkampioen Rico Verhoeven en Badr Hari. Een mooi moment om even uit te pluizen wat de auto’s van Rico Verhoeven en zijn gedurfde tegenstander zijn. We beginnen met de kickbokser uit Bergen op Zoom.

Lees ook: De auto’s van Badr Hari

De lijst van auto’s van Rico Verhoeven is bescheiden. Wat heet: hij rijdt (voor zover bekend) één auto. Vier jaar geleden stapte Rico Verhoeven in zijn eerste Porsche Panamera, maar niet veel later liet hij zich verleiden om voor Land Rover te gaan. In 2017 stapte hij bijvoorbeeld in een 300 pk sterke Range Rover Velar en een jaar later in een Range Rover Sport.

Porsche Panamera Sport 4S Turismo

Sinds dit jaar is hij weer terug bij Porsche. Hij reed kort in een Cayenne en stapte toen over naar een Panamera E-Hybrid Sport Turismo. Nu rijdt hij een zwarte 4S Sport Turismo, geleverd door Porsche Centrum Eindhoven. De V6-benzinemotor met 440 pk zorgt voor een 0-100-tijd van 4,2 seconden (dat is 0,2 seconden sneller door het aanwezige Sport Chrono-pakket). De vanafprijs van een 4S Sport Turismo is 157.100 euro.

Rico Verhoeven vertroetelt zijn Panamera regelmatig door hem goed in de sop te zetten. Dit is een manier om te relaxen voor de atleet, zo meldt hij op zijn Instagram. Hij versierde het interieur van zijn Porsche met een setje goudkleurige bokshandschoenen aan de binnenspiegel. Zo hier en daar zien we dat Rico korte uitstapjes maakt naar andere merken, zo reed pas eventjes in een Bentley Continental GT. Misschien dat het tijd wordt voor een boxermotor?

Suzuki GSX-R1000R

RIco Verhoeven GSX-R1000RFoto('s): Suzuki Nederland

Rico’s vrouw gaf hem voor zijn dertigste verjaardag motorrijlessen cadeau. Dat smaakte naar meer en vrij snel slaagde hij voor zijn rijbewijs. De bokser ging voor de Suzuki GSX-R1000R, een motorfiets met 202 pk op 203 kilo. Je kunt Rico zo nu en dan spotten op de weg met DJ La Fuente, die ook een Suzuki-motorfiets rijdt.

Foto’s: Porsche Centrum Eindhoven / Rico Verhoeven (Instagram) / Suzuki Nederland

Reacties
 1. Jaap zegt op 28 december 2019 om 17:31:

  Wat is die Panamera foeillelijk!

 2. Bas zegt op 18 december 2019 om 19:20:

  En badr?

 3. MGT zegt op 18 december 2019 om 18:59:

  Dus volgens jou (TG) moet men, als ze een gewicht van een voertuig geven, rekening houden wat een persoon weegt?? Je kunt ook eerst nadenken en dan pas iets zeggen of typen…

 4. TG zegt op 18 december 2019 om 08:56:

  202pk op 203kg want Rico weegt niets?

Geef een reactie

(verplicht)

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws