Het verhaal dat er ooit een oudere dame in Amerika was die haar hondje in de magnetron deed om het te drogen, is naar alle waarschijnlijkheid nooit echt gebeurd. De waarschuwing in de handleiding dat je geen levende dieren in de magnetron mag doen, staat er gewoon op omdat het wél zo is dat er een hoop domme mensen op de wereld leven.

Wat je ook niet moet doen, is je autosleutel in de magnetron stoppen. Blijkbaar is dit een groeiend probleem voor de ANWB en pechdiensten in andere landen. Met name op vakantie zijn er mensen die de sleutel in hun hotelkamer in de magnetron verstoppen, vooral als het auto’s met keyless go betreft. De magnetron zou de signalen van de sleutel blokkeren en zo de auto behoeden voor diefstal.

Het is inderdaad slim om na te denken over het blokkeren van het signaal van een keyless-sleutel, want boeven kunnen heel makkelijk het signaal dupliceren en de auto jatten. Maar de magnetron is om overduidelijke redenen niet de juiste verstopplek. Zelfs als de baas van de Engelse pechhulp AA zegt het zelf ook te doen.

Het voorspelbare gebeurt

De ANWB meldt dat er vakantiegangers zijn die hun autosleutel in de magnetron hadden verstopt, maar dat een reisgenoot vervolgens het apparaat had aangezet. Daar kan de sleutel dus niet goed tegen. En als je dan geen reservesleutel mee hebt op vakantie, heb je een probleem. Als je dan toch je sleutel in de magnetron doet, haal dan voor de zekerheid de stekker eruit.

Alternatief voor autosleutel in de magnetron

Wat je het beste kunt doen, is een geschikt tasje of doosje meenemen op vakantie voor je sleutels. Als je bijvoorbeeld zoekt op ‘Faraday tas’, kom je er een hoop tegen. En vergeet niet je reservesleutel mee te nemen op vakantie, óók in zo’n tasje. En zorg ervoor dat die sleutel in een andere koffer zit.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear