In lang vervlogen dagen kochten mensen een stationwagen voor de extra ruimte. Dat ie iets duurder was en er minder goed uitzag, namen de kopers voor lief. Het kon ze waarschijnlijk niet eens iets interesseren. Daarna kwamen de mooier gelijnde familiebakken, waarbij je alsnog een station koos voor de ruimte, maar ook in een heel aardig ontworpen auto mocht rijden. Nu zijn we in het tijdperk aanbeland van stationwagens die je koopt vanwege het ontwerp, niet vanwege de extra ruimte. Deze stationwagens noemen autofabrikanten graag Shooting Brakes.

We gaan niet opnieuw de discussie aan over wat nou een Shooting Brake is. Autofabrikanten vinden het een toffe naam, maar we snappen het als je vindt dat een Shooting Brake een omgebouwde coupé moet zijn met slechts twee deuren. Mercedes gebruikt het naampje al langer voor de CLS en CLA, en sinds vandaag voegt Volkswagen zich bij de club. De CLA had nog 55 liter extra bagageruimte en de CLS zelfs 70 extra liter. Bij de Porsche Panamera Sports Turismo hoefde je al niet naar huis te schrijven over toegenomen ruimte, want die bedroeg slechts 25 liter.

Bagageruimte VW Arteon Shooting Brake is 2 liter extra

De Volkswagen Arteon Shooting Brake hoef je al helemaal niet te kopen om op te scheppen over de extra bagageruimte. Waar de normale Arteon volgens de brochure 563 liter opslokt, is het bij de Arteon Shooting Brake slechts 565 liter. Jazeker, twee hele liters meer. Klap de boel neer en het verschil wordt groter: 1.632 liter voor de SB en 1.557 liter voor de sedan. Dat klinkt allemaal als bedroevend weinig, maar er is meer aan de hand. De bagageruimte die autofabrikanten communiceren, is gemeten vanaf de bodem van de kofferbak tot aan de hoedenplank of de rolhoes. Dus niet tot aan het dak.

Je kunt dus wel degelijk meer koffers en spullen kwijt in de Arteon Shooting Brake, maar niet als je het zicht door de achterruit wilt behouden. Daarnaast biedt de Arteon Shooting Brake achterin meer hoofdruimte door het hogere dak. De wielbasis van de Arteon Shooting Brake is trouwens gelijk aan de normale Arteon. Dus koop de nieuwe Arteon SB vooral omdat je het een tof ding vindt en zie de iets grotere bagageruimte als een leuk extraatje.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie