La casa de papel, Vis a vis en Fauda bewezen al dat films en series heus niet alleen Engels- of Nederlandstalig hoeven te zijn om op vermakelijke wijze de Netflix naast de Chill te verzorgen. Maar eigenlijk was dat al veel eerder duidelijk met de Franse filmreeks Taxi. En uit dat land kun je nu Balle Perdue bekijken. De Franstalige film (die eventueel Engels overgesproken te bekijken is) gaat over een getalenteerde monteur die in het criminele circuit verzeild raakt.

Balle Perdue is een soort combinatie van Death Race en Fast & Furious. Er worden auto’s verbouwd met bullbars en bepantsering om ze daarna in te zetten voor illegale praktijken. De film begint met de monteur die een Lamborghini-V12 achterin een Renault Clio legt om een juwelier te overvallen. Daarbij moet je meteen al niet op de details letten, zoals de lasnaden die een kleuter beter had kunnen leggen met een soldeertang en het geluid van de V12 dat alles is behalve een twaalfcilinder – maar vermakelijk is het wel.

De rest van het plot zullen we niet verklappen, maar fans van het werk van Isaac Newton zullen in ieder geval niet goedgemutst zijn na het kijken van de film. Iets met natuurwetten en onmogelijke zaken. Balle Perdue verscheen afgelopen weekend op Netflix en beklom gelijk de hitlijstjes van de streamingdienst. Zo hier en daar heet de film Lost Bullet, mocht je hem niet kunnen vinden. Zet hem maar in je watchlist.

Trailer van Balle Perdue

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear