Fans van de Franse cultfilmserie Taxi kunnen hun geluk niet op: het vijfde deel in de reeks is nu te zien op Netflix. Het vorig jaar uitgekomen Taxi 5 is het resultaat van een decennium aan gesmeek door de liefhebbers van deze autofilms.

De Taxi-serie

Voor mensen die niet bekend zijn met de Franse cultfilms: hoe kunnen we Taxi het beste omschrijven? Een soort Fast and the Furious, maar dan zonder de meest belachelijke momenten? Hoewel, eerder een ander soort belachelijke momenten. De films zitten vol met over-de-top acteerwerk en ronduit lachwekkende stunts. En dat is ook precies de charme van de serie. Het is vermaak en niets meer. En dat weten de makers maar al te goed.

Luc Besson

Het eerste deel stamt uit in 1998 en is toentertijd in 30 dagen geschreven door de befaamde Luc Besson. De Franse filmmaker begon toen net met de productie van één van zijn bekendste films, The Fifth Element, en wachtte op een go van zijn producers. In de tussentijd pompte hij dit script eruit. Eerder als een grappig projectje dan als serieuze poging om een filmscript te schrijven. Zo zie je maar dat het soms de simpelste ideeën zijn die de beste uitkomsten hebben.

Taxi 5

In dit deel draait het niet om de hoofdrolspeler van de eerste vier delen, Daniel Morales (gespeeld door Sami Naceri). In plaats daarvan wordt de beroemde witte taxi met snufjes doorgegeven aan zijn neefje. Ook in dit deel gaat het weer om de relatie tussen een politieagent en een taxichauffeur terwijl zij de slechteriken achtervolgen door de straten van Marseille. Meer hoef je er eigenlijk ook niet over te weten. De ideale film om te kijken als je geen zin hebt om na te denken en je tegoed wilt doen aan dom vermaak. Popcorn?

Even je geheugen opfrissen met de trailer

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)