Nu de Continental GT het publiek goed heeft opgewarmd, vindt Bentley de tijd rijp om de nieuwe Flying Spur de wijde wereld in te sturen. Vier deuren, twaalf cilinders, alle luxe en styling om u tegen te zeggen; bekijk die achterkant eens! Sjiek, onderscheidend, schitterend.

Bentley noemt hem zelf 'de ultieme sportlimousine' en daarmee lijken ze de spijker redelijk op zijn kop te slaan. De specificaties laten in ieder geval weinig te wensen over: de 6,0-liter W12 met dubbele turbo levert 625 pk en 800 Nm, wat er in combinatie met een achttraps automaat voor zorgt dat deze gigant in 4,6 seconden van 0 naar 100 km/u dendert en doorgaat tot een topsnelheid van 322 km/u. Daarmee is het meteen de snelste vierdeurs Bentley ooit.

Naar het verbruik van zo'n auto vraag je niet, maar omdat ook dit cijfer vrij bizar is, melden we het toch even: 14,7 l/100 km. Gemiddeld. Toch heeft Bentley behoorlijke stappen gemaakt ten opzichte van de vorige Flying Spur: door de toepassing van meer aluminium onderdelen schudde de auto 50 kilo van zich af, terwijl de carrosserie weer een klap stijver werd. De aerodynamica werd aanzienlijk verbeterd en laat nu een Cw-waarde van 0,29 noteren, mede dankzij de luchtvering die de auto in twee stadia verlaagt naarmate de snelheid toeneemt.

De nieuwe Flying Spur is weer helemaal up-to-date wat betreft multimedia, en krijgt standaard een uitgebreid systeem met 8-inch scherm en Bluetooth mee. Je kunt kiezen voor een optiepakket met wifi-hotspot en twee grote schermen achter de voorstoelen, voor als je recentelijk uit je kantoor gezet bent. In dat geval zal ook het optionele koelkastje van 9 liter van pas komen.

Vanaf juli is de nieuwe Bentley Flying Spur leverbaar, de prijzen zijn nog niet bekend.

Reacties