Zonde dat ze Owen Wilson, de stem van Lightning McQueen, niet hebben ingehuurd om de Bentley Continental GT Speed te introduceren (‘I am Speed’). Dat moet je er zelf maar even bij denken. Je kijkt naar de krachtigste Bentley van dit moment. De 6,0-liter W12-motor genereert in de Speed een fijne 659 pk en 900 Nm, wat 24 pk meer is dan in de normale Continental GT. De 0-100-tijd slinkt met 0,1 seconde naar 3,6 seconden. De topsnelheid van 335 km/u is vrijwel gelijk aan die van de normale GT. Het is niet de krachtigste Bentley ooit – die eer gaat nog naar de Continental Supersports met 710 pk. Die is niet meer leverbaar.

Geen sportauto

De Bentley Continental GT Speed is geen volbloed sportauto. Het merk benadrukt dat het nog altijd een grand tourer is – een auto voor lange afstanden. De reis duurt in de Speed alleen wat minder lang. Ook vindt Bentley het belangrijk om ons te laten weten dat er geen herrie uit de uitlaat komt, maar een iets sportiever geluid; je kunt de auto zonder burenruzie om zes uur ‘s ochtends starten. De bestuurder kijkt uit op andere graphics op het scherm en laat zijn of haar schoen rusten op sportpedalen. Vanbuiten is de grille anders en monteert Bentley nieuwe 22-inch Speed-velgen. De zijskirts van de Bentley Continental GT Speed zijn ook nieuw.

Tóch sportiever

De vierwielbesturing is iets sportiever afgestemd, vooral in de Sport-modus. De stabiliteitscontrole geeft de bestuurder meer vrijheid voordat het systeem ingrijpt. Je zou de Bentley Continental GT Speed dus iets beter zijwaarts moeten kunnen gooien. Optionele koolstof-keramische schijven schrappen 33 kilo onafgeveerd gewicht en remklauwen met tien zuigers vóór en vier zuigers achter grijpen erin vast. Voor de middenconsole is een donkere variant van het ‘engine-turned’ aluminium beschikbaar. Dat betekent dat je van die rondjes in het gepolijste aluminium ziet.

Komt de Bentley Continental GT Speed naar Nederland?

Zeker. Hoewel de Bentayga Speed in Nederland niet in de prijslijsten staat, bevestigt Bentley dat de Continental Speed wél gewoon naar ons land komt. De prijzen voor hier zijn nog onbekend, maar die van de normale GT is minimaal 280.000 euro. Zorg dus dat je op z’n minst 300.000 euro te besteden hebt. Het liefst iets meer, want de opties op een Bentley zijn wat prijziger dan die op een Toyota Yaris.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)