Van de dikste W12 Bentleys bestaat er een Speed-versie, maar de bescheiden V8 had nooit een sportieve evenknie. Tot nu toe, dan.

Voortaan, als je een Bentley Continental GT ziet rijden met de aanduiding 'S' op de spatborden, weet je dat je met een extra snelle achtcilinder van doen hebt. De V8 S heeft 528 pk in plaats van 507 pk, en levert 20 Nm meer koppel voor een totaal van 680 Nm. Dit alles zonder het verbruik nadelig te beïnvloeden: het gemiddelde blijft 10,6 l/100 km, voldoende om ruim 800 km op een tank te kunnen rijden.

De prestaties zijn uiteraard wel veranderd: van 0 naar 100 km/u gaat de V8 S in 4,5 seconden (0,3 seconden sneller) en de top is nu 309 km/u. De Convertible is slechts 0,2 seconden en 1 km/u langzamer. Het uiterlijk werd subtiel aangepast, met een splitter, andere sideskirts en een diffuser, plus unieke 20-inch velgen. Voor het leuke werd het onderstel wat aangescherpt: de auto ligt nu 10 millimeter lager en is wat harder geveerd. De stabilisatorstangen werden stijver gemaakt voor verbeterd bochtengedrag, en de stabiliteitscontrole werd bijgesteld om meer spielerei toe te laten.

Klinkt goed, niet? Dat al dit moois wat mag kosten, spreekt voor zich, maar de precieze prijzen zijn nog niet bekend. Wel weten we wanneer je je nieuwe Continental V8 S op z'n vroegst bij de dealer op kunt halen, namelijk begin 2014.

Reacties