Bentley verlegt haar eigen grenzen en komt in Genève, volgens verwachting, met de meest extreme cabrio die het merk ooit maakte. De Continental Supersports Convertible is precies wat je denkt: die ene loeisnelle Bentley, maar dan zonder dak.

Even de droge cijfertjes om je speekselproductie op gang te helpen: 6.0 W12, 630 pk, 800 Nm. 0 tot 100 in 4,2 seconden. Topsnelheid 325 km/u. Dat laatste is geen typfout en maakt van deze Bentley de snelste open vierzitter ooit.

Zelf noemt Bentley de Supersports-serie ‘gefocust, extreem en puur’. De auto is dan ook op dieet gezet en is 90 kg kwijt ten opzichte van de GTC Speed, mede dankzij lichtgewicht sportstoelen en dito velgen. Het onderstel en de vierwielaandrijving zijn aangepast, de transmissie schakelt 50% sneller en enorme keramische remmen zijn standaard.

Milieuonvriendelijk? Absoluut, maar Bentley dekt zichzelf in door de auto’s standaard met FlexFuel uit te rusten. Dit betekent dat die monsterlijke W12 ook E85 kan verbranden. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon een Opel Meriva kopen als je dat zo belangrijk vindt.

Reacties