Ken je die grap van de elektrische Bentley? Terwijl elke autofabrikant op de autosalon van Genève focuste op snelheid, kwam de Engelse autobouwer ineens met een milieuvriendelijk ding. De Bentley EXP 12 Speed 6e is de uitstoot- en dakloze doorontwikkeling op de Bentley EXP 10 Speed 6.

Denk echter niet dat het een rivaal is voor de Leaf of Twizy. Eerder voor de Aston Martin V8 Vantage Roadster. Maar dan zonder herrie. Details over de aandrijflijn verklapt Bentley nog niet. Het witte exemplaar dat je nu ziet, heeft nét genoeg vermogen om een podium op te rijden. Met een beetje fantasie zien we hier zo 600 pk en vierwielaandrijving staan. In de praktijk moet de Bentley EXP 12 Speed 6e een actieradius van bijna 500 kilometer realiseren.

Mist de Bentley EXP 12 Speed 6e geen brul?

Zeker. Al zijn Bentleys sowieso geen schreeuwende beulen. Engelse klasse, weet je nog? Het grote voordeel van de elektrische aandrijflijn is dat de designers minder restricties hebben. De motorkap kan bij een W12 nooit zo laag zijn. Volgens Bentley is zelfs de grille overbodig, maar die zit er nog voor de visuele identiteit.

En binnenin?

Het curieuze interieur doet denken aan dat van een uitgeleefde Amerikaanse sloep, gecombineerd met handje steampunk-elementen en het stuur dat je zevenjarige neefje zou uitkiezen. Het staat compleet in contrast met het moderne exterieur. Op het stuur zie je en butler-knop. Hiermee schakel je een Siri-achtig hulpje in.

Bekijk de Bentley EXP 12 Speed 6e

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)