Je had vast een Honda in dit lijstje verwacht met een flauw woordgrapje. We moeten je teleurstellen, want dit lijstje van de beste auto’s voor honden is een uiterst serieuze aangelegenheid. In deze auto’s voelen de trouwe viervoeters zich het meest thuis.

Nissan X-Trail 4Dogs

In 2017 onthulde Nissan zijn belangrijkste concept ooit. Nee, niet de 400Z, maar een X-Trail met ingebouwde douche. De X-Trail 4Dogs had makkelijk afwasbare bekleding, die douche, plus een haarvachtdroger en extra ventilatie voor je hond. Toch wel een van de beste auto’s voor honden ooit. Hij ging helaas nooit in productie.

Land Rover Defender

Alle recente Land Rovers zijn leverbaar met een keur aan diervriendelijke loopplanken, bedjes, douches en een ‘morsbestendige voederbak’. Dat kan op een RR Sport, maar op een Defender ziet het er nog cooler uit. Waarom staan border collies eigenlijk niet gewoon op de optielijst?

Aston Martin DBX

Als jouw viervoeters zulke rashonden zijn dat ze alleen op fazanten jagen en louter schurken tegen antieke tafelpoten, sta ons dan toe om je Astons eerste SUV aan te raden. Neem het dik 3 mille ­kostende Pet Pack: min of meer hetzelfde spul als hierboven, maar dan van leer.

Aston Martin DB5 Shooting Brake

De DBX is natuurlijk niet de laatste hondvriendelijke Aston op het lijstje van de beste auto’s voor honden. Oh nee. In de jaren zestig werden er al twaalf DB5’s omgebouwd door Radwood Shooting Brakes, met geweldig resultaat. Prijzig, dat wel: in 2019 bracht er een 1,4 miljoen dollar op. Da’s een hoop brokken.

Een oude Volvo-stationwagen

De klassieke altijd-goed-hondenauto is er een waarbij het je niet uitmaakt dat ie vol zit met nat haar, afgekauwde takken en die twijfelachtige smurrie waar Fifi net nog in lag te rollen. Imagotechnisch dubieus, maar vraag het je hond en de Volvo kan niet afgeleefd of hoekig genoeg zijn.

Een zijspan

Ofwel: als vier poten goed en drie wielen beter zijn, probeer dan een zijspan met bijpassende goggles en doggles. Alleen aan te raden als de katten van de buren binnenbeesten zijn. Je wilt geen eject-o-dog als ie opeens in de gaten krijgt dat die rotkat in zíjn voortuin zit.

BMW i8 Roadster

Of beter: deze onweerstaanbare hondenmand van de Britse visual-effects-firma AsylumFX. Eigenlijk zou dit ding gewoon in de catalogus van BMW-accessoires moeten staan, in plaats van al die smakeloze golftassen en M Performance-sideskirts van koolstofvezel.

Elke verstandige Skoda

Skoda is de verstandigste autofabrikant ter wereld en al jaren staan ze hoog op de lijstjes van de beste auto’s voor honden. Dan kun je ook verwachten dat het een pakhuis aan spulletjes heeft om je Octavia of Kodiaq mee te hondificeren. Neem deze comfortabele hangmat, die meteen je achterbank beschermt. Waren wij maar hond…

Tesla Model 3

Tesla’s hebben een ‘Dog Mode’. Nee, dan gaat ie niet aan de uitlaten van andere auto’s lopen snuffelen, maar houdt ie het interieur op temperatuur zodat je je hond rustig kunt laten zitten terwijl jij boodschappen doet. Slimme marketing ook, voor wat vooral een manier is om acculading te sparen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear