Bestuurder vergeet dat hij een caravan trekt

Of het boeit hem niet genoeg

Bestuurder vergeet dat hij een caravan trekt
Foto('s): Screenshot YouTube / Mark Hazell

Wie een caravan achter zijn auto hangt, moet niet vergeten dat hij of zij ineens twee keer zoveel ruimte inneemt op de weg. Dat betekent dat het gat om in te voegen ook twee keer zo lang moet zijn. Deze Engelse Honda-bestuurder lijkt even te vergeten dat hij een caravan meesleurt. Of hij probeert op pure bluf een gaatje te maken. Hij probeert nog even voor te piepen bij het wisselen van een rijstrook en raakt het voertuig links van hem. In plaats van te stoppen, zet hij door. Het akkefietje eindigt met een geschaarde caravan en twee heel boze mensen. Het is extra vervelend voor de mensen achter het ongelukje, want er was al één rijstrook afgesloten waardoor niemand er meer langs kon.

Bestuurder vergeet dat hij een caravan trekt

Reacties
 1. Rob zegt op 22 september 2021 om 15:56:

  Die cameraman had duidelijk zin in een hoop gedoe.

  Eerst nog even snel het gat dicht rijden om te voorkomen dat er nog iemand invoegt.
  Dan heb je wel een treurig leven.

  Had ook even het gas kunnen loslaten.
  Iedereen op tijd thuis.
  Op de bank op je gemak een biertje drinken.

 2. Andy zegt op 22 september 2021 om 08:05:

  Man met de caravan vas overduidelijk fout. Echter zou ik hem toch voor laten gaan als ik het was, puur om het feit dat ik niet een uur lang langs de kant wil staan en geïrriteerd schadepapieren moet gaan invullen. Soms is het kaas van je brood laten eten een betere oplossing. Bekijk het altijd vanuit je eigen positie en stel deze vraag aan jezelf: ‘heb ik zin om lans de kant te staan?’

 3. Stefan zegt op 21 september 2021 om 17:56:

  Ik heb een dikke Cock

 4. Hakan-Genk zegt op 21 september 2021 om 02:29:

  De manier waarop u een vrachtwagen bestuurt en de manier waarop u aanspreekt is precies hetzelfde. de oude persoon daar is ouder dan jij. opzettelijk een ongeluk maken omdat je camera het ziet? Het is geen eenvoudig dossier. Er is een fout aan beide kanten hier. en hier is ook duidelijk dat mensheid dood is.

 5. Digger zegt op 20 september 2021 om 15:40:

  Ik heb binnenkort praktijk examen en denk niet dat ik ver zal komen als ik zou rijden als een van deze 2 chauffeurs

 6. WhySoSerious zegt op 20 september 2021 om 12:00:

  Waarom praten we nu over een filmpje van 6 jaar gelden (volgens YouTube)…

 7. Elas zegt op 20 september 2021 om 11:14:

  Gevalletje van iemand (camera man) die zich niet kan inleven in andere auto’s situaties. Strikt gezien is hij niet fout wat irritant is, toch denk ik dat je wel degelijk zou zakken op een auto examen als je zulk rij gedrag toont.
  De auto met de caravan deed het niet heel netjes, maar met zo weinig ruimte en tijd hij deed naar wat je op de video ziet het juiste. Mensen moeten echt eventjes hun gezond verstand gebruiken, want dit soort dingen zijn 100% voorkoombaar.

  • Eerlijk zegt op 20 september 2021 om 22:43:

   Eventjes het gaspedaal lossen en de man met de caravan ussen laten was teveel gevraagd. Een zielige camera man bus/vracht auto bestuurder. Hij moet nu wel enorm fier zijn. Verschiet er niet van dat zo’n chauffeurs een pak rammel krijgen. Alles samengevat in ęen woord: DEBIEL!!

  • Yoon zegt op 20 september 2021 om 12:27:

   Nee man, als je al over de garceerde lijnen gaat moet je mazr stoppen en wachten tot als iemand je ertussen laat. Zeker met een combo met caravan. En zoals hij zegt, een pinker aanzetten geeft geen voorrang…

 8. Mr T zegt op 20 september 2021 om 10:45:

  De opa met de caravan zit duidelijk fout. Er was simpelweg geen ruimte dus hij had moeten afremmen.
  Had de filmende man hem voor kunnen laten? Wellicht.
  Is het aso om dat niet te doen? Wellicht.
  Maar feit is dat je als invoegende auto alleen kan invoegen als er ruimte is, en die was er niet. Hij drukte hem gewoon aan links terwijl er geen ruimte was, dat is behalve aso ook nog eens levensgevaarlijk. Dus de opa had of moeten afremmen of de de afslag dan maar even missen en de volgende nemen. De opa zat duidelijk fout.

  • Herman zegt op 20 september 2021 om 21:27:

   Caravan fout, maar als je goed kijkt is het kleine autootje ook niet slim bezig, die mindert vaart waardoor iedereen wordt opgehouden er er ook geen ruimte ontstaat, mogelijk zou de scheldende man dan mogelijk wel een gaatje gelaten hebben

 9. Richard zegt op 20 september 2021 om 09:45:

  Ik hoop dat de bestuurder met de camera er veel voordeel aan heeft gehad om het gat dicht te rijden. Hij kon beseffen dat het fout kon gaan, maar hij zette door…. resultaat; twee auto’s met flinke schade, flinke file en jijzelf komt vele uren later aan op je bestemming (in plaats van 3 seconden)… ik hoop dat het het waard was.

 10. Tommy zegt op 20 september 2021 om 08:41:

  De beroepschauffeur die nooit iets verkeerd doet. M’n voeten!!
  Een heel klein beetje hoffelijkheid was niet mis geweest. De vrachtwagen is toch maar van de baas, dan liever z’n gelijk opeisen en andermans materiaal in de vernieling rijden.

 11. Truckerje zegt op 19 september 2021 om 20:59:

  Nog ff en de cameraman moet achteruit rijden om de rest er ook maar tussen te laten.
  Zo gaat het altijd en dat oude tuig heeft altijd haast

 12. APL zegt op 19 september 2021 om 18:15:

  Aso caravanman, moest en zal zich er tussen duwen, aso cameraman, als je met n eikel geconfronteerd wordt pas je jezelf aan en wordt je ook eikel, beiden de……..

 13. Rij relaxed zegt op 19 september 2021 om 14:22:

  Ik zie geen caravan spiegels ,kan de driver ook niet zien of er nog een rij autos achter zitten.

 14. Jaby zegt op 19 september 2021 om 14:18:

  Helaas de hedendaagse standaard; teveel egoïsten in het verkeer en vooral geen ruimte geven aan elkaar. In Nederland net zo erg

 15. Sander zegt op 19 september 2021 om 12:57:

  Er is 1 doorgang en beide willen er als eerste doorheen

 16. Anton zegt op 19 september 2021 om 12:40:

  Dat komt dat de mensen niets meer over heb voor iemand anders maar ja hij sta liever 3 a 4 uur stil dan 5 min iemand voor laten

 17. Braxe zegt op 19 september 2021 om 12:34:

  Filmpje wordt verkeerd voorgesteld, die vrachtwagen chauffeur is gewoon een asociale bloedhond door dat die die vent niet meer ruimte geeft tijdens invoegen

  • Mr T zegt op 20 september 2021 om 10:40:

   Nee die opa geeft richting aan en drukte hem er direct tussen terwijl er geen ruimte is. Daar komt bij dat hij desnoods zijn afslag beter had kunnen missen dan hem ervoor gooien terwijl dat duidelijk niet meer kon. Had de filmende chauffeur kunnen remmen? Wellicht. Is het aso om geen ruimte te geven? Wellicht. Maar het is natuurlijk niet zo dat als je (zoals die opa doet) je richting aangeeft je meteen maar naar links moet gaan terwijl er geen ruimte is. Zo werkt het niet. Dat is levensgevaarlijk. Je mag pas invoegen als er ruimte is en het veilig kan.
   De hoofdfout ligt daardoor duidelijk bij die opa.

 18. Hans zegt op 19 september 2021 om 11:58:

  Aso gedrag van de camera man, de caravan auto zit ruim voor hem laat je gas even los en geef hem de ruimte om in te voegen. Het verkeer is geven en nemen en geen kwestie van ik sta in mijn recht.

  • GM zegt op 19 september 2021 om 17:56:

   Onzin. De auto met de caravan komt van achter en had geen voorrang, en had dus achter de camerawagen moeten invoegen. Eigen schuld, dikke bult.

   • Jeroen zegt op 20 september 2021 om 09:23:

    Ja, en? De caravan had geen voorrang, klopt. En het is een eikel om zich er zo tussen te wurmen. Maar de vrachtwagenchauffeur is een nog grotere eikel door gas te geven en bewust een hoop schade te veroorzaken.
    Dit is het resultaat als verkeershufters elkaar tegenkomen.
    Even diep zuchten, gas los (geldt voor beiden) en accepteren dat je 5 seconden later thuis komt was voor iedereen beter geweest.

 19. Piet moenen zegt op 19 september 2021 om 10:33:

  Iedereen maakt wel eens een foutje… Maar om dat zo af te straffen, Je kunt de ander ook helpen met het oplossen van het foutje… Dat zou die ander in zijn positie ook tzt kunnen waarderen. wie is nu de wanker?

 20. GekkeGerrit zegt op 19 september 2021 om 10:33:

  Heb zelf ook de grootste hekel aan ASO’s die (in een file) iedereen voorbij tijd, en op het aller allerlaatste moment willen (lees moeten) invoegen, die figuren komen er bij mij NEVER meer tussen, dan maar schade, want het invoegende verkeer is ALTIJD fout!

  • Peter zegt op 19 september 2021 om 20:12:

   Je weet dat het juist de bedoeling is om zo ver mogelijk door te rijden op de invoegstrook?
   Hoe eerder je invoegd, hoe meer opstopping je veroorzaakt…

   • Els zegt op 20 september 2021 om 08:44:

    Akkoord Peter, maar in dit geval heeft het niets met ritsen te maken. Er is géén rijstrook die stopt door infrastructuur of een obstakel…

  • Perfect-ritserer zegt op 19 september 2021 om 16:14:

   De file veroorzaker doet weer van spreken. Ga op herhaling voor je rijbewijs en kom dan weer de weg op. En als je kunt lezen kijk dan ook eens wat er op de borden staat die staan er ook voor jou.

  • Invoegstrookuitrijder zegt op 19 september 2021 om 11:37:

   Held

 21. Dick zegt op 19 september 2021 om 07:42:

  Voor mij duidelijk dat de cameraman sociaal fout zit, hij overziet wat er mis kan gaan als hij doorzet, hij hoeft gezien de snelheden alleen maar het gas los te laten. De man met de caravan heeft nog weinig ruimte/tijd om af te slaan. De richtingaanwijzer en de intentie zeggen genoeg. Gevalletje te veel ego en egoisme voor wat? Het is altijd makkelijk het formeel te bezien, maar in lastige situaties probeer je het zo goed mogelijk samen op te lossen.

  • Els zegt op 21 september 2021 om 09:23:

   Dit is toch de wereld op zijn kop. Dus als ze u aan de kant willen duwen is dat allemaal oké… als ze maar de richtingaanwijzer opzetten. Komaan!

 22. Remio zegt op 19 september 2021 om 07:15:

  Is duidelijk haantjes gedrag . Gewoon ruimte maken, zodat auto met caravan kan invoegen. Mooi die dashcam, kan dus ook ‘tegen je werken ‘Hahaha

 23. Abcde driver zegt op 19 september 2021 om 06:01:

  De auto voor de camera auto geeft de man met caravan ruimte om in te voegen Maar de man besluit er precies tussen in te willen. In dit geval was het beter geweest om door te rijden .

 24. Margarita zegt op 18 september 2021 om 22:10:

  De caravan man moest blijkbaar de afslag nemen maar werd er niet tussen gelaten. De camera man drukt ook nog eens het gat dicht. De andere optie was volledig tot stilstand komen midden op de snelweg. Het bewijst weer de heer in het verkeer is meestal de vrouw!

  • Giofra zegt op 21 september 2021 om 16:07:

   In groot Brittannië rijden ze aan de andere kant van de weg… als je iemand inhaalt doet je dat langs rechts… waarom moet iemand met caravan überhaupt inhalen?

  • X zegt op 18 september 2021 om 22:31:

   Bij een vrouw was het een dodelijk ongeval dus zwijg maar

 25. Koos zegt op 18 september 2021 om 22:01:

  Waarom laat ie hem er niet gewoon tussen?

  • Albert zegt op 19 september 2021 om 08:13:

   Amen

 26. Kris zegt op 18 september 2021 om 21:58:

  De caravanrijder had op de rem moeten trappen , en de camera auto had hem ruimte moeten geven. Kwestie van haantjesgedrag van beide bestuurders. Geduldig zijn en galant zijn is belangrijk in het verkeer…..

 27. Max zegt op 18 september 2021 om 21:17:

  Lijkt Hamilton wel….

 28. Martijn Valk zegt op 18 september 2021 om 20:46:

  Het probleem ligt bij alle 2. Er zijn namelijk asociale mensen die op het laatst pas invoegen. En je hebt mensen die geen invoeg ruimte laten. De vrachtwagen krijgt zijn gelijk want hij reed daar al.

  • YD zegt op 19 september 2021 om 11:06:

   Ik weet niet hoe het in Nederland zit, maar in België MOET je pas op het einde invoegen!

   • Sander zegt op 19 september 2021 om 12:55:

    In Nederland rits je aan het einde en voeg je aan het begin in.

   • Paul uit Eindhoven zegt op 19 september 2021 om 12:03:

    Als invoegen pas op het eind gebeurt, komt er
    gauw een chaotische toestand; veel veiliger is
    ruim van tevoren netjes naar rechts; iedereen
    kan dan fatsoenlijk blijven.Helaas ziet men dat
    in Duitsland en België nog niet.

    • Anordnes zegt op 19 september 2021 om 20:03:

     In Belgie is het de wet om pas op het eind van de laan in te ritsen. Als je dat niet doen creeer je een langere file die achterstaand verkeer op een andere laan ook kan hinderen.
     Daarintegen was dit wel wat laat ingevoegd maar beiden zijn idioten!

     • WJ zegt op 20 september 2021 om 10:57:

      Hier is geen spraken van ritsen; het aantal rijstroken vermindert hier niet (maar wordt vanwege de afslag waarschijnlijk meer).

     • Mike zegt op 20 september 2021 om 10:48:

      Dat is onzin. Ritsen geldt alleen als er, bij sterk vertraagd verkeer, een rijstrook wegvalt. Bij het op- of afrijden van de autosnelweg geldt het ritsprincipe nooit, wat velen blijkbaar niet beseffen. Ook in België is die caravantrekker 100% in fout. Maar de vrachtwagenchauffeur is wel een absolute dickhead…

 29. Jessica zegt op 18 september 2021 om 20:01:

  Nekschot is ook prima.

 30. Duc zegt op 18 september 2021 om 19:21:

  Ja, zo kan je alles goed praten. Degene die fout zit is hij met z’n sleurhut. Hou rekening met mij want ik kom eraan en maak plaats voor mij. Hij had ook de keuze om door te rijden en de volgende afslag te nemen.

 31. HdW zegt op 18 september 2021 om 19:03:

  Hij had m ook gewoon even er tussen kunnen laten … Ipv het gat dicht te rijden om m er niet tussen te laten . En dan blerren.

  • Paasei zegt op 18 september 2021 om 21:48:

   Juist

   • Pindakaas zegt op 19 september 2021 om 12:50:

    De camera man is later
    Veroordeeld voor het niet laten invoegen van de caravan.
    Rijontzegging en 1500 pond boete plus de schade .

    • CeceeceCCeceece C?naadnav dittid jeej hebbeh WaarraaW zegt op 20 september 2021 om 10:46:

     Waar heb je die bullshit vandaan?

   • Maerten zegt op 19 september 2021 om 00:22:

    Nederlandse wetgeving zegt dat degene die van baan wisselt zich moet aanpassen.. Dat zal vast noet veel verschillen met de Engelse.. Staat los van het sociale vraagstuk natuurlijk..

  • Wim zegt op 18 september 2021 om 20:54:

   Met een caravan moet je sowieso anticiperen. Daarbij moet je ook je caravanspiegels gebruiken (moet je ze wel monteren…).
   De caravanist zit gewoon hartstikke fout.

 32. forddokter zegt op 18 september 2021 om 19:01:

  6 jaar orde video. Waarom krijgt die man niet gewoon wat ruimte, dat had namelijk ook makkelijk gekund.

 33. Me zegt op 18 september 2021 om 18:21:

  Nee hoor prima antwoord!

 34. Harry zegt op 18 september 2021 om 17:53:

  Vast het minder populaire antwoord, maar de camerauto had ook even wat ruimte kunnen geven door iets te remmen… Het mag dan niet zo netjes zijn zo in te voegen, maar de meneer met de caravan had het duidelijk allemaal niet onder controle…

  • Architect_Kev zegt op 19 september 2021 om 00:27:

   Als je je auto met caravan niet onder controle hebt vraag ik mijzelf af of je al een auto kan besturen

Geef een antwoord

(verplicht)

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken