Wie een caravan achter zijn auto hangt, moet niet vergeten dat hij of zij ineens twee keer zoveel ruimte inneemt op de weg. Dat betekent dat het gat om in te voegen ook twee keer zo lang moet zijn. Deze Engelse Honda-bestuurder lijkt even te vergeten dat hij een caravan meesleurt. Of hij probeert op pure bluf een gaatje te maken. Hij probeert nog even voor te piepen bij het wisselen van een rijstrook en raakt het voertuig links van hem. In plaats van te stoppen, zet hij door. Het akkefietje eindigt met een geschaarde caravan en twee heel boze mensen. Het is extra vervelend voor de mensen achter het ongelukje, want er was al één rijstrook afgesloten waardoor niemand er meer langs kon.

Bestuurder vergeet dat hij een caravan trekt

Advertentie

Reacties

 • Rob says at 22 september 2021:

  Die cameraman had duidelijk zin in een hoop gedoe.

  Eerst nog even snel het gat dicht rijden om te voorkomen dat er nog iemand invoegt.
  Dan heb je wel een treurig leven.

  Had ook even het gas kunnen loslaten.
  Iedereen op tijd thuis.
  Op de bank op je gemak een biertje drinken.

  Reply
 • Andy says at 22 september 2021:

  Man met de caravan vas overduidelijk fout. Echter zou ik hem toch voor laten gaan als ik het was, puur om het feit dat ik niet een uur lang langs de kant wil staan en geïrriteerd schadepapieren moet gaan invullen. Soms is het kaas van je brood laten eten een betere oplossing. Bekijk het altijd vanuit je eigen positie en stel deze vraag aan jezelf: ‘heb ik zin om lans de kant te staan?’

  Reply
 • Stefan says at 21 september 2021:

  Ik heb een dikke Cock

  Reply
 • Hakan-Genk says at 21 september 2021:

  De manier waarop u een vrachtwagen bestuurt en de manier waarop u aanspreekt is precies hetzelfde. de oude persoon daar is ouder dan jij. opzettelijk een ongeluk maken omdat je camera het ziet? Het is geen eenvoudig dossier. Er is een fout aan beide kanten hier. en hier is ook duidelijk dat mensheid dood is.

  Reply
 • Digger says at 20 september 2021:

  Ik heb binnenkort praktijk examen en denk niet dat ik ver zal komen als ik zou rijden als een van deze 2 chauffeurs

  Reply
 • WhySoSerious says at 20 september 2021:

  Waarom praten we nu over een filmpje van 6 jaar gelden (volgens YouTube)…

  Reply
 • Elas says at 20 september 2021:

  Gevalletje van iemand (camera man) die zich niet kan inleven in andere auto’s situaties. Strikt gezien is hij niet fout wat irritant is, toch denk ik dat je wel degelijk zou zakken op een auto examen als je zulk rij gedrag toont.
  De auto met de caravan deed het niet heel netjes, maar met zo weinig ruimte en tijd hij deed naar wat je op de video ziet het juiste. Mensen moeten echt eventjes hun gezond verstand gebruiken, want dit soort dingen zijn 100% voorkoombaar.

  • Eerlijk says at 20 september 2021:

   Eventjes het gaspedaal lossen en de man met de caravan ussen laten was teveel gevraagd. Een zielige camera man bus/vracht auto bestuurder. Hij moet nu wel enorm fier zijn. Verschiet er niet van dat zo’n chauffeurs een pak rammel krijgen. Alles samengevat in ęen woord: DEBIEL!!

   Reply
  • Yoon says at 20 september 2021:

   Nee man, als je al over de garceerde lijnen gaat moet je mazr stoppen en wachten tot als iemand je ertussen laat. Zeker met een combo met caravan. En zoals hij zegt, een pinker aanzetten geeft geen voorrang…

   Reply
  Reply
 • Mr T says at 20 september 2021:

  De opa met de caravan zit duidelijk fout. Er was simpelweg geen ruimte dus hij had moeten afremmen.
  Had de filmende man hem voor kunnen laten? Wellicht.
  Is het aso om dat niet te doen? Wellicht.
  Maar feit is dat je als invoegende auto alleen kan invoegen als er ruimte is, en die was er niet. Hij drukte hem gewoon aan links terwijl er geen ruimte was, dat is behalve aso ook nog eens levensgevaarlijk. Dus de opa had of moeten afremmen of de de afslag dan maar even missen en de volgende nemen. De opa zat duidelijk fout.

  • Herman says at 20 september 2021:

   Caravan fout, maar als je goed kijkt is het kleine autootje ook niet slim bezig, die mindert vaart waardoor iedereen wordt opgehouden er er ook geen ruimte ontstaat, mogelijk zou de scheldende man dan mogelijk wel een gaatje gelaten hebben

   Reply
  Reply
 • Richard says at 20 september 2021:

  Ik hoop dat de bestuurder met de camera er veel voordeel aan heeft gehad om het gat dicht te rijden. Hij kon beseffen dat het fout kon gaan, maar hij zette door…. resultaat; twee auto’s met flinke schade, flinke file en jijzelf komt vele uren later aan op je bestemming (in plaats van 3 seconden)… ik hoop dat het het waard was.

  Reply
 • Tommy says at 20 september 2021:

  De beroepschauffeur die nooit iets verkeerd doet. M’n voeten!!
  Een heel klein beetje hoffelijkheid was niet mis geweest. De vrachtwagen is toch maar van de baas, dan liever z’n gelijk opeisen en andermans materiaal in de vernieling rijden.

  Reply
 • Truckerje says at 19 september 2021:

  Nog ff en de cameraman moet achteruit rijden om de rest er ook maar tussen te laten.
  Zo gaat het altijd en dat oude tuig heeft altijd haast

  Reply
 • APL says at 19 september 2021:

  Aso caravanman, moest en zal zich er tussen duwen, aso cameraman, als je met n eikel geconfronteerd wordt pas je jezelf aan en wordt je ook eikel, beiden de……..

  Reply
 • Rij relaxed says at 19 september 2021:

  Ik zie geen caravan spiegels ,kan de driver ook niet zien of er nog een rij autos achter zitten.

  Reply
 • Jaby says at 19 september 2021:

  Helaas de hedendaagse standaard; teveel egoïsten in het verkeer en vooral geen ruimte geven aan elkaar. In Nederland net zo erg

  Reply
 • Sander says at 19 september 2021:

  Er is 1 doorgang en beide willen er als eerste doorheen

  Reply
 • Anton says at 19 september 2021:

  Dat komt dat de mensen niets meer over heb voor iemand anders maar ja hij sta liever 3 a 4 uur stil dan 5 min iemand voor laten

  Reply
 • Braxe says at 19 september 2021:

  Filmpje wordt verkeerd voorgesteld, die vrachtwagen chauffeur is gewoon een asociale bloedhond door dat die die vent niet meer ruimte geeft tijdens invoegen

  • Mr T says at 20 september 2021:

   Nee die opa geeft richting aan en drukte hem er direct tussen terwijl er geen ruimte is. Daar komt bij dat hij desnoods zijn afslag beter had kunnen missen dan hem ervoor gooien terwijl dat duidelijk niet meer kon. Had de filmende chauffeur kunnen remmen? Wellicht. Is het aso om geen ruimte te geven? Wellicht. Maar het is natuurlijk niet zo dat als je (zoals die opa doet) je richting aangeeft je meteen maar naar links moet gaan terwijl er geen ruimte is. Zo werkt het niet. Dat is levensgevaarlijk. Je mag pas invoegen als er ruimte is en het veilig kan.
   De hoofdfout ligt daardoor duidelijk bij die opa.

   Reply
  Reply
 • Hans says at 19 september 2021:

  Aso gedrag van de camera man, de caravan auto zit ruim voor hem laat je gas even los en geef hem de ruimte om in te voegen. Het verkeer is geven en nemen en geen kwestie van ik sta in mijn recht.

  • GM says at 19 september 2021:

   Onzin. De auto met de caravan komt van achter en had geen voorrang, en had dus achter de camerawagen moeten invoegen. Eigen schuld, dikke bult.

   • Jeroen says at 20 september 2021:

    Ja, en? De caravan had geen voorrang, klopt. En het is een eikel om zich er zo tussen te wurmen. Maar de vrachtwagenchauffeur is een nog grotere eikel door gas te geven en bewust een hoop schade te veroorzaken.
    Dit is het resultaat als verkeershufters elkaar tegenkomen.
    Even diep zuchten, gas los (geldt voor beiden) en accepteren dat je 5 seconden later thuis komt was voor iedereen beter geweest.

    Reply
   Reply
  Reply
 • Piet moenen says at 19 september 2021:

  Iedereen maakt wel eens een foutje… Maar om dat zo af te straffen, Je kunt de ander ook helpen met het oplossen van het foutje… Dat zou die ander in zijn positie ook tzt kunnen waarderen. wie is nu de wanker?

  Reply
 • GekkeGerrit says at 19 september 2021:

  Heb zelf ook de grootste hekel aan ASO’s die (in een file) iedereen voorbij tijd, en op het aller allerlaatste moment willen (lees moeten) invoegen, die figuren komen er bij mij NEVER meer tussen, dan maar schade, want het invoegende verkeer is ALTIJD fout!

  • Peter says at 19 september 2021:

   Je weet dat het juist de bedoeling is om zo ver mogelijk door te rijden op de invoegstrook?
   Hoe eerder je invoegd, hoe meer opstopping je veroorzaakt…

   • Els says at 20 september 2021:

    Akkoord Peter, maar in dit geval heeft het niets met ritsen te maken. Er is géén rijstrook die stopt door infrastructuur of een obstakel…

    Reply
   Reply
  • Perfect-ritserer says at 19 september 2021:

   De file veroorzaker doet weer van spreken. Ga op herhaling voor je rijbewijs en kom dan weer de weg op. En als je kunt lezen kijk dan ook eens wat er op de borden staat die staan er ook voor jou.

   Reply
  • Invoegstrookuitrijder says at 19 september 2021:

   Held

   Reply
  Reply
 • Dick says at 19 september 2021:

  Voor mij duidelijk dat de cameraman sociaal fout zit, hij overziet wat er mis kan gaan als hij doorzet, hij hoeft gezien de snelheden alleen maar het gas los te laten. De man met de caravan heeft nog weinig ruimte/tijd om af te slaan. De richtingaanwijzer en de intentie zeggen genoeg. Gevalletje te veel ego en egoisme voor wat? Het is altijd makkelijk het formeel te bezien, maar in lastige situaties probeer je het zo goed mogelijk samen op te lossen.

  • Els says at 21 september 2021:

   Dit is toch de wereld op zijn kop. Dus als ze u aan de kant willen duwen is dat allemaal oké… als ze maar de richtingaanwijzer opzetten. Komaan!

   Reply
  Reply
 • Remio says at 19 september 2021:

  Is duidelijk haantjes gedrag . Gewoon ruimte maken, zodat auto met caravan kan invoegen. Mooi die dashcam, kan dus ook ‘tegen je werken ‘Hahaha

  Reply
 • Abcde driver says at 19 september 2021:

  De auto voor de camera auto geeft de man met caravan ruimte om in te voegen Maar de man besluit er precies tussen in te willen. In dit geval was het beter geweest om door te rijden .

  Reply
 • Margarita says at 18 september 2021:

  De caravan man moest blijkbaar de afslag nemen maar werd er niet tussen gelaten. De camera man drukt ook nog eens het gat dicht. De andere optie was volledig tot stilstand komen midden op de snelweg. Het bewijst weer de heer in het verkeer is meestal de vrouw!

  • Giofra says at 21 september 2021:

   In groot Brittannië rijden ze aan de andere kant van de weg… als je iemand inhaalt doet je dat langs rechts… waarom moet iemand met caravan überhaupt inhalen?

   Reply
  • X says at 18 september 2021:

   Bij een vrouw was het een dodelijk ongeval dus zwijg maar

   Reply
  Reply
 • Koos says at 18 september 2021:

  Waarom laat ie hem er niet gewoon tussen?

  • Albert says at 19 september 2021:

   Amen

   Reply
  Reply
 • Kris says at 18 september 2021:

  De caravanrijder had op de rem moeten trappen , en de camera auto had hem ruimte moeten geven. Kwestie van haantjesgedrag van beide bestuurders. Geduldig zijn en galant zijn is belangrijk in het verkeer…..

  Reply
 • Max says at 18 september 2021:

  Lijkt Hamilton wel….

  Reply
 • Martijn Valk says at 18 september 2021:

  Het probleem ligt bij alle 2. Er zijn namelijk asociale mensen die op het laatst pas invoegen. En je hebt mensen die geen invoeg ruimte laten. De vrachtwagen krijgt zijn gelijk want hij reed daar al.

  • YD says at 19 september 2021:

   Ik weet niet hoe het in Nederland zit, maar in België MOET je pas op het einde invoegen!

   • Sander says at 19 september 2021:

    In Nederland rits je aan het einde en voeg je aan het begin in.

    Reply
   • Paul uit Eindhoven says at 19 september 2021:

    Als invoegen pas op het eind gebeurt, komt er
    gauw een chaotische toestand; veel veiliger is
    ruim van tevoren netjes naar rechts; iedereen
    kan dan fatsoenlijk blijven.Helaas ziet men dat
    in Duitsland en België nog niet.

    • Anordnes says at 19 september 2021:

     In Belgie is het de wet om pas op het eind van de laan in te ritsen. Als je dat niet doen creeer je een langere file die achterstaand verkeer op een andere laan ook kan hinderen.
     Daarintegen was dit wel wat laat ingevoegd maar beiden zijn idioten!

     • WJ says at 20 september 2021:

      Hier is geen spraken van ritsen; het aantal rijstroken vermindert hier niet (maar wordt vanwege de afslag waarschijnlijk meer).

     • Mike says at 20 september 2021:

      Dat is onzin. Ritsen geldt alleen als er, bij sterk vertraagd verkeer, een rijstrook wegvalt. Bij het op- of afrijden van de autosnelweg geldt het ritsprincipe nooit, wat velen blijkbaar niet beseffen. Ook in België is die caravantrekker 100% in fout. Maar de vrachtwagenchauffeur is wel een absolute dickhead…

     Reply
    Reply
   Reply
  Reply
 • Jessica says at 18 september 2021:

  Nekschot is ook prima.

  Reply
 • Duc says at 18 september 2021:

  Ja, zo kan je alles goed praten. Degene die fout zit is hij met z’n sleurhut. Hou rekening met mij want ik kom eraan en maak plaats voor mij. Hij had ook de keuze om door te rijden en de volgende afslag te nemen.

  Reply
 • HdW says at 18 september 2021:

  Hij had m ook gewoon even er tussen kunnen laten … Ipv het gat dicht te rijden om m er niet tussen te laten . En dan blerren.

  • Paasei says at 18 september 2021:

   Juist

   • Pindakaas says at 19 september 2021:

    De camera man is later
    Veroordeeld voor het niet laten invoegen van de caravan.
    Rijontzegging en 1500 pond boete plus de schade .

    • CeceeceCCeceece C?naadnav dittid jeej hebbeh WaarraaW says at 20 september 2021:

     Waar heb je die bullshit vandaan?

     Reply
    Reply
   • Maerten says at 19 september 2021:

    Nederlandse wetgeving zegt dat degene die van baan wisselt zich moet aanpassen.. Dat zal vast noet veel verschillen met de Engelse.. Staat los van het sociale vraagstuk natuurlijk..

    Reply
   Reply
  • Wim says at 18 september 2021:

   Met een caravan moet je sowieso anticiperen. Daarbij moet je ook je caravanspiegels gebruiken (moet je ze wel monteren…).
   De caravanist zit gewoon hartstikke fout.

   Reply
  Reply
 • forddokter says at 18 september 2021:

  6 jaar orde video. Waarom krijgt die man niet gewoon wat ruimte, dat had namelijk ook makkelijk gekund.

  Reply
 • Me says at 18 september 2021:

  Nee hoor prima antwoord!

  Reply
 • Harry says at 18 september 2021:

  Vast het minder populaire antwoord, maar de camerauto had ook even wat ruimte kunnen geven door iets te remmen… Het mag dan niet zo netjes zijn zo in te voegen, maar de meneer met de caravan had het duidelijk allemaal niet onder controle…

  • Architect_Kev says at 19 september 2021:

   Als je je auto met caravan niet onder controle hebt vraag ik mijzelf af of je al een auto kan besturen

   Reply
  Reply

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie