Wie een caravan achter zijn auto hangt, moet niet vergeten dat hij of zij ineens twee keer zoveel ruimte inneemt op de weg. Dat betekent dat het gat om in te voegen ook twee keer zo lang moet zijn. Deze Engelse Honda-bestuurder lijkt even te vergeten dat hij een caravan meesleurt. Of hij probeert op pure bluf een gaatje te maken. Hij probeert nog even voor te piepen bij het wisselen van een rijstrook en raakt het voertuig links van hem. In plaats van te stoppen, zet hij door. Het akkefietje eindigt met een geschaarde caravan en twee heel boze mensen. Het is extra vervelend voor de mensen achter het ongelukje, want er was al één rijstrook afgesloten waardoor niemand er meer langs kon.

Bestuurder vergeet dat hij een caravan trekt

Advertentie

Reacties

 • Rob heeft op 22 september 2021 geschreven:

  Die cameraman had duidelijk zin in een hoop gedoe.

  Eerst nog even snel het gat dicht rijden om te voorkomen dat er nog iemand invoegt.
  Dan heb je wel een treurig leven.

  Had ook even het gas kunnen loslaten.
  Iedereen op tijd thuis.
  Op de bank op je gemak een biertje drinken.

  Reageer
 • Andy heeft op 22 september 2021 geschreven:

  Man met de caravan vas overduidelijk fout. Echter zou ik hem toch voor laten gaan als ik het was, puur om het feit dat ik niet een uur lang langs de kant wil staan en geïrriteerd schadepapieren moet gaan invullen. Soms is het kaas van je brood laten eten een betere oplossing. Bekijk het altijd vanuit je eigen positie en stel deze vraag aan jezelf: ‘heb ik zin om lans de kant te staan?’

  Reageer
 • Stefan heeft op 21 september 2021 geschreven:

  Ik heb een dikke Cock

  Reageer
 • Hakan-Genk heeft op 21 september 2021 geschreven:

  De manier waarop u een vrachtwagen bestuurt en de manier waarop u aanspreekt is precies hetzelfde. de oude persoon daar is ouder dan jij. opzettelijk een ongeluk maken omdat je camera het ziet? Het is geen eenvoudig dossier. Er is een fout aan beide kanten hier. en hier is ook duidelijk dat mensheid dood is.

  Reageer
 • Digger heeft op 20 september 2021 geschreven:

  Ik heb binnenkort praktijk examen en denk niet dat ik ver zal komen als ik zou rijden als een van deze 2 chauffeurs

  Reageer
 • WhySoSerious heeft op 20 september 2021 geschreven:

  Waarom praten we nu over een filmpje van 6 jaar gelden (volgens YouTube)…

  Reageer
 • Elas heeft op 20 september 2021 geschreven:

  Gevalletje van iemand (camera man) die zich niet kan inleven in andere auto’s situaties. Strikt gezien is hij niet fout wat irritant is, toch denk ik dat je wel degelijk zou zakken op een auto examen als je zulk rij gedrag toont.
  De auto met de caravan deed het niet heel netjes, maar met zo weinig ruimte en tijd hij deed naar wat je op de video ziet het juiste. Mensen moeten echt eventjes hun gezond verstand gebruiken, want dit soort dingen zijn 100% voorkoombaar.

  • Eerlijk heeft op 20 september 2021 geschreven:

   Eventjes het gaspedaal lossen en de man met de caravan ussen laten was teveel gevraagd. Een zielige camera man bus/vracht auto bestuurder. Hij moet nu wel enorm fier zijn. Verschiet er niet van dat zo’n chauffeurs een pak rammel krijgen. Alles samengevat in ęen woord: DEBIEL!!

   Reageer
  • Yoon heeft op 20 september 2021 geschreven:

   Nee man, als je al over de garceerde lijnen gaat moet je mazr stoppen en wachten tot als iemand je ertussen laat. Zeker met een combo met caravan. En zoals hij zegt, een pinker aanzetten geeft geen voorrang…

   Reageer
  Reageer
 • Mr T heeft op 20 september 2021 geschreven:

  De opa met de caravan zit duidelijk fout. Er was simpelweg geen ruimte dus hij had moeten afremmen.
  Had de filmende man hem voor kunnen laten? Wellicht.
  Is het aso om dat niet te doen? Wellicht.
  Maar feit is dat je als invoegende auto alleen kan invoegen als er ruimte is, en die was er niet. Hij drukte hem gewoon aan links terwijl er geen ruimte was, dat is behalve aso ook nog eens levensgevaarlijk. Dus de opa had of moeten afremmen of de de afslag dan maar even missen en de volgende nemen. De opa zat duidelijk fout.

  • Herman heeft op 20 september 2021 geschreven:

   Caravan fout, maar als je goed kijkt is het kleine autootje ook niet slim bezig, die mindert vaart waardoor iedereen wordt opgehouden er er ook geen ruimte ontstaat, mogelijk zou de scheldende man dan mogelijk wel een gaatje gelaten hebben

   Reageer
  Reageer
 • Richard heeft op 20 september 2021 geschreven:

  Ik hoop dat de bestuurder met de camera er veel voordeel aan heeft gehad om het gat dicht te rijden. Hij kon beseffen dat het fout kon gaan, maar hij zette door…. resultaat; twee auto’s met flinke schade, flinke file en jijzelf komt vele uren later aan op je bestemming (in plaats van 3 seconden)… ik hoop dat het het waard was.

  Reageer
 • Tommy heeft op 20 september 2021 geschreven:

  De beroepschauffeur die nooit iets verkeerd doet. M’n voeten!!
  Een heel klein beetje hoffelijkheid was niet mis geweest. De vrachtwagen is toch maar van de baas, dan liever z’n gelijk opeisen en andermans materiaal in de vernieling rijden.

  Reageer
 • Truckerje heeft op 19 september 2021 geschreven:

  Nog ff en de cameraman moet achteruit rijden om de rest er ook maar tussen te laten.
  Zo gaat het altijd en dat oude tuig heeft altijd haast

  Reageer
 • APL heeft op 19 september 2021 geschreven:

  Aso caravanman, moest en zal zich er tussen duwen, aso cameraman, als je met n eikel geconfronteerd wordt pas je jezelf aan en wordt je ook eikel, beiden de……..

  Reageer
 • Rij relaxed heeft op 19 september 2021 geschreven:

  Ik zie geen caravan spiegels ,kan de driver ook niet zien of er nog een rij autos achter zitten.

  Reageer
 • Jaby heeft op 19 september 2021 geschreven:

  Helaas de hedendaagse standaard; teveel egoïsten in het verkeer en vooral geen ruimte geven aan elkaar. In Nederland net zo erg

  Reageer
 • Sander heeft op 19 september 2021 geschreven:

  Er is 1 doorgang en beide willen er als eerste doorheen

  Reageer
 • Anton heeft op 19 september 2021 geschreven:

  Dat komt dat de mensen niets meer over heb voor iemand anders maar ja hij sta liever 3 a 4 uur stil dan 5 min iemand voor laten

  Reageer
 • Braxe heeft op 19 september 2021 geschreven:

  Filmpje wordt verkeerd voorgesteld, die vrachtwagen chauffeur is gewoon een asociale bloedhond door dat die die vent niet meer ruimte geeft tijdens invoegen

  • Mr T heeft op 20 september 2021 geschreven:

   Nee die opa geeft richting aan en drukte hem er direct tussen terwijl er geen ruimte is. Daar komt bij dat hij desnoods zijn afslag beter had kunnen missen dan hem ervoor gooien terwijl dat duidelijk niet meer kon. Had de filmende chauffeur kunnen remmen? Wellicht. Is het aso om geen ruimte te geven? Wellicht. Maar het is natuurlijk niet zo dat als je (zoals die opa doet) je richting aangeeft je meteen maar naar links moet gaan terwijl er geen ruimte is. Zo werkt het niet. Dat is levensgevaarlijk. Je mag pas invoegen als er ruimte is en het veilig kan.
   De hoofdfout ligt daardoor duidelijk bij die opa.

   Reageer
  Reageer
 • Hans heeft op 19 september 2021 geschreven:

  Aso gedrag van de camera man, de caravan auto zit ruim voor hem laat je gas even los en geef hem de ruimte om in te voegen. Het verkeer is geven en nemen en geen kwestie van ik sta in mijn recht.

  • GM heeft op 19 september 2021 geschreven:

   Onzin. De auto met de caravan komt van achter en had geen voorrang, en had dus achter de camerawagen moeten invoegen. Eigen schuld, dikke bult.

   • Jeroen heeft op 20 september 2021 geschreven:

    Ja, en? De caravan had geen voorrang, klopt. En het is een eikel om zich er zo tussen te wurmen. Maar de vrachtwagenchauffeur is een nog grotere eikel door gas te geven en bewust een hoop schade te veroorzaken.
    Dit is het resultaat als verkeershufters elkaar tegenkomen.
    Even diep zuchten, gas los (geldt voor beiden) en accepteren dat je 5 seconden later thuis komt was voor iedereen beter geweest.

    Reageer
   Reageer
  Reageer
 • Piet moenen heeft op 19 september 2021 geschreven:

  Iedereen maakt wel eens een foutje… Maar om dat zo af te straffen, Je kunt de ander ook helpen met het oplossen van het foutje… Dat zou die ander in zijn positie ook tzt kunnen waarderen. wie is nu de wanker?

  Reageer
 • GekkeGerrit heeft op 19 september 2021 geschreven:

  Heb zelf ook de grootste hekel aan ASO’s die (in een file) iedereen voorbij tijd, en op het aller allerlaatste moment willen (lees moeten) invoegen, die figuren komen er bij mij NEVER meer tussen, dan maar schade, want het invoegende verkeer is ALTIJD fout!

  • Peter heeft op 19 september 2021 geschreven:

   Je weet dat het juist de bedoeling is om zo ver mogelijk door te rijden op de invoegstrook?
   Hoe eerder je invoegd, hoe meer opstopping je veroorzaakt…

   • Els heeft op 20 september 2021 geschreven:

    Akkoord Peter, maar in dit geval heeft het niets met ritsen te maken. Er is géén rijstrook die stopt door infrastructuur of een obstakel…

    Reageer
   Reageer
  • Perfect-ritserer heeft op 19 september 2021 geschreven:

   De file veroorzaker doet weer van spreken. Ga op herhaling voor je rijbewijs en kom dan weer de weg op. En als je kunt lezen kijk dan ook eens wat er op de borden staat die staan er ook voor jou.

   Reageer
  • Invoegstrookuitrijder heeft op 19 september 2021 geschreven:

   Held

   Reageer
  Reageer
 • Dick heeft op 19 september 2021 geschreven:

  Voor mij duidelijk dat de cameraman sociaal fout zit, hij overziet wat er mis kan gaan als hij doorzet, hij hoeft gezien de snelheden alleen maar het gas los te laten. De man met de caravan heeft nog weinig ruimte/tijd om af te slaan. De richtingaanwijzer en de intentie zeggen genoeg. Gevalletje te veel ego en egoisme voor wat? Het is altijd makkelijk het formeel te bezien, maar in lastige situaties probeer je het zo goed mogelijk samen op te lossen.

  • Els heeft op 21 september 2021 geschreven:

   Dit is toch de wereld op zijn kop. Dus als ze u aan de kant willen duwen is dat allemaal oké… als ze maar de richtingaanwijzer opzetten. Komaan!

   Reageer
  Reageer
 • Remio heeft op 19 september 2021 geschreven:

  Is duidelijk haantjes gedrag . Gewoon ruimte maken, zodat auto met caravan kan invoegen. Mooi die dashcam, kan dus ook ‘tegen je werken ‘Hahaha

  Reageer
 • Abcde driver heeft op 19 september 2021 geschreven:

  De auto voor de camera auto geeft de man met caravan ruimte om in te voegen Maar de man besluit er precies tussen in te willen. In dit geval was het beter geweest om door te rijden .

  Reageer
 • Margarita heeft op 18 september 2021 geschreven:

  De caravan man moest blijkbaar de afslag nemen maar werd er niet tussen gelaten. De camera man drukt ook nog eens het gat dicht. De andere optie was volledig tot stilstand komen midden op de snelweg. Het bewijst weer de heer in het verkeer is meestal de vrouw!

  • Giofra heeft op 21 september 2021 geschreven:

   In groot Brittannië rijden ze aan de andere kant van de weg… als je iemand inhaalt doet je dat langs rechts… waarom moet iemand met caravan überhaupt inhalen?

   Reageer
  • X heeft op 18 september 2021 geschreven:

   Bij een vrouw was het een dodelijk ongeval dus zwijg maar

   Reageer
  Reageer
 • Koos heeft op 18 september 2021 geschreven:

  Waarom laat ie hem er niet gewoon tussen?

  • Albert heeft op 19 september 2021 geschreven:

   Amen

   Reageer
  Reageer
 • Kris heeft op 18 september 2021 geschreven:

  De caravanrijder had op de rem moeten trappen , en de camera auto had hem ruimte moeten geven. Kwestie van haantjesgedrag van beide bestuurders. Geduldig zijn en galant zijn is belangrijk in het verkeer…..

  Reageer
 • Max heeft op 18 september 2021 geschreven:

  Lijkt Hamilton wel….

  Reageer
 • Martijn Valk heeft op 18 september 2021 geschreven:

  Het probleem ligt bij alle 2. Er zijn namelijk asociale mensen die op het laatst pas invoegen. En je hebt mensen die geen invoeg ruimte laten. De vrachtwagen krijgt zijn gelijk want hij reed daar al.

  • YD heeft op 19 september 2021 geschreven:

   Ik weet niet hoe het in Nederland zit, maar in België MOET je pas op het einde invoegen!

   • Sander heeft op 19 september 2021 geschreven:

    In Nederland rits je aan het einde en voeg je aan het begin in.

    Reageer
   • Paul uit Eindhoven heeft op 19 september 2021 geschreven:

    Als invoegen pas op het eind gebeurt, komt er
    gauw een chaotische toestand; veel veiliger is
    ruim van tevoren netjes naar rechts; iedereen
    kan dan fatsoenlijk blijven.Helaas ziet men dat
    in Duitsland en België nog niet.

    • Anordnes heeft op 19 september 2021 geschreven:

     In Belgie is het de wet om pas op het eind van de laan in te ritsen. Als je dat niet doen creeer je een langere file die achterstaand verkeer op een andere laan ook kan hinderen.
     Daarintegen was dit wel wat laat ingevoegd maar beiden zijn idioten!

     • WJ heeft op 20 september 2021 geschreven:

      Hier is geen spraken van ritsen; het aantal rijstroken vermindert hier niet (maar wordt vanwege de afslag waarschijnlijk meer).

     • Mike heeft op 20 september 2021 geschreven:

      Dat is onzin. Ritsen geldt alleen als er, bij sterk vertraagd verkeer, een rijstrook wegvalt. Bij het op- of afrijden van de autosnelweg geldt het ritsprincipe nooit, wat velen blijkbaar niet beseffen. Ook in België is die caravantrekker 100% in fout. Maar de vrachtwagenchauffeur is wel een absolute dickhead…

     Reageer
    Reageer
   Reageer
  Reageer
 • Jessica heeft op 18 september 2021 geschreven:

  Nekschot is ook prima.

  Reageer
 • Duc heeft op 18 september 2021 geschreven:

  Ja, zo kan je alles goed praten. Degene die fout zit is hij met z’n sleurhut. Hou rekening met mij want ik kom eraan en maak plaats voor mij. Hij had ook de keuze om door te rijden en de volgende afslag te nemen.

  Reageer
 • HdW heeft op 18 september 2021 geschreven:

  Hij had m ook gewoon even er tussen kunnen laten … Ipv het gat dicht te rijden om m er niet tussen te laten . En dan blerren.

  • Paasei heeft op 18 september 2021 geschreven:

   Juist

   • Pindakaas heeft op 19 september 2021 geschreven:

    De camera man is later
    Veroordeeld voor het niet laten invoegen van de caravan.
    Rijontzegging en 1500 pond boete plus de schade .

    • CeceeceCCeceece C?naadnav dittid jeej hebbeh WaarraaW heeft op 20 september 2021 geschreven:

     Waar heb je die bullshit vandaan?

     Reageer
    Reageer
   • Maerten heeft op 19 september 2021 geschreven:

    Nederlandse wetgeving zegt dat degene die van baan wisselt zich moet aanpassen.. Dat zal vast noet veel verschillen met de Engelse.. Staat los van het sociale vraagstuk natuurlijk..

    Reageer
   Reageer
  • Wim heeft op 18 september 2021 geschreven:

   Met een caravan moet je sowieso anticiperen. Daarbij moet je ook je caravanspiegels gebruiken (moet je ze wel monteren…).
   De caravanist zit gewoon hartstikke fout.

   Reageer
  Reageer
 • forddokter heeft op 18 september 2021 geschreven:

  6 jaar orde video. Waarom krijgt die man niet gewoon wat ruimte, dat had namelijk ook makkelijk gekund.

  Reageer
 • Me heeft op 18 september 2021 geschreven:

  Nee hoor prima antwoord!

  Reageer
 • Harry heeft op 18 september 2021 geschreven:

  Vast het minder populaire antwoord, maar de camerauto had ook even wat ruimte kunnen geven door iets te remmen… Het mag dan niet zo netjes zijn zo in te voegen, maar de meneer met de caravan had het duidelijk allemaal niet onder controle…

  • Architect_Kev heeft op 19 september 2021 geschreven:

   Als je je auto met caravan niet onder controle hebt vraag ik mijzelf af of je al een auto kan besturen

   Reageer
  Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie