Als je ook maar enigszins geïnteresseerd bent in autosport, dan kan het haast niet anders of je hebt de naam Beitske Visser het afgelopen jaar heel vaak horen langskomen. Het 17-jarige racetalent is bezig aan een rappe klim naar de top en rijdt al een tijdlang iedereen het snot voor de ogen. Als haar auto tenminste meewerkt.

Afgelopen weekend op Zandvoort was dat niet het geval. Tijdens de kwalificatiesessie van de Formule ADAC kwam Beitske in de Audi S-bocht hard in aanraking met de bandenstapel toen de achterremkabel van haar auto brak. Ze werd afgevoerd naar het ziekenhuis waar ze ‘s nachts ter observatie moest blijven. Toch stond ze zondagochtend weer aan de start, met een aangepast stoeltje om haar rugpijn iets te verlichten.

In de tweede van de drie races finishte Beitske als achtste, wat inhield dat ze op de reverse grid van race 3 vanaf pole position mocht vertrekken. Na de start kwam de leiding kortstondig in handen van Hendrik Grapp, maar al snel passeerde Beitske hem in de Tarzanbocht en reed ze regelrecht naar de overwinning. Ze werd daarmee de eerste vrouw die ooit een Formule ADAC-race op haar naam schreef.

Los van haar topprestatie willen we Beitske feliciteren met haar doorzettingsvermogen onder omstandigheden waarbij we zelf waarschijnlijk liever snikkend in bed waren blijven liggen. Hieronder een filmpje van de pijnlijke crash.

Update: Inmiddels is gebleken dat Beitske tijdens de crash haar rug brak. En in die conditie heeft ze zondag dus gereden, én gewonnen. Wij rapen onze kinnen even van de grond en wensen haar bij deze veel beterschap.

 

 

 

Advertentie

Reacties

Meer
Advertentie