De boetes in Duitsland zijn nog altijd een stuk lager dan hier, maar de prijzen zijn altijd nog net even te hoog voor de foto die je ervoor terugkrijgt. Even je snelheid checken als je een flitser ziet, blijft dus verstandig. Abrupt remmen is nooit een goed idee, maar bij de blauwe flitspalen in Duitsland al helemaal niet. Daar heb jij namelijk niets voor te vrezen als automobilist.

De blauwe flitspalen in Duitsland zijn wel echt camera’s, maar ze registeren geen snelheid. In Duitsland moeten vrachtwagens op bepaalde wegen tol betalen. Op de snelweg hangen de camera’s boven het asfalt, maar buiten de snelwegen staan deze blauw palen. Ze checken bij langsrijdende vrachtwagens of ze wel netjes hun tol hebben afgedragen.

Wel andere blauwe flitspalen

Er is gekozen voor een blauwe kleur met een groene streep zodat automobilisten de palen duidelijk herkennen en niet plotseling op de rem gaan. Overigens hebben ze in het noorden van Duitsland ook blauwe flitspalen die wel op snelheid controleren, maar die zien er net even anders uit dan de blauwe zuil die je op de foto ziet.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear