De eindejaarsbonus is binnen en je hebt een gloeiende kwart miljoen Britse ponden (of 277.000 euro) die een gat in je broekzak aan het branden zijn. Wat haal je? Een Ferrari 488 Pista? Helaas, dan kom je tekort. De duurste Porsche 911 GT2 RS van Nederland? Ai, net te weinig. Laat ons een alternatief voorstellen: de Bloodhound SSC met 135.000 pk.

Wat het kost? Een schamele 250.000 Britse pond. Wat een toeval, niet? Niet alleen krijg je een Rolls-Royce EJ200 met 90 kN stuwkracht, maar ook de 5,0-liter Jaguar V8 die als brandstofpomp dient.  Deze pompt 400 liter kerosine en 800 liter HTP (85 tot 98 procent waterstofperoxide en de rest water) in de raket- en straalmotor tijdens een ritje.

Dat is niet duur…

Nee, maar er zit dan ook een addertje onder het gras. Wanneer je de Bloodhound SSC koopt, verwacht de verkopende partij dat je de recordpoging doorzet. Het doel is 1.600 kilometer per uur. Je moet dus nog ergens een paar miljoen vandaan trekken om de boel te financieren.

Piloot Andy Green wil ‘m dan wel voor je besturen. Hij kent zelfs nog wel wat mensen die je willen helpen met de recordpoging. Zelfs de 17 kilometer lange baan in Zuid-Afrika ligt er al. Het enige wat jij moet doen is een miljoen of wat bij elkaar harken en strijken met de eer.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)