Door al het gebrul en geschreeuw vanuit Dearborn, zou je haast vergeten dat Steve McQueen niet alleen in een Ford Mustang over het witte doek scheurde. Porsche en de acteur gaan ook ver terug. In de klassieker Le Mans deelt Steve McQueen zijn eerste drie minuten schermtijd met een Porsche 911S in de kleur Slate Gray uit 1970.

En wat is er nu toffer dan de beste quote van en een van de coolste mensen die ooit leefde in de dorpel te zetten van je gloednieuwe 911 GT2 RS? Oh, en natuurlijk laat je ‘m dan spuiten in Slate Gray – lijkt ons vanzelfsprekend. En zo brengt de duurste Porsche 911 GT2 RS van Nederland (die je nu kunt kopen) een ode aan Steve McQueen.

Nog geen 5.000 kilometer

De originele koper van de Nürburgring-koning liet het interieur zwart uitvoeren en bestelde het Weissach-pakket mee. Na nog geen 5.000 kilometer was hij zijn 700 pk sterke Porsche al zat. Daarom kan de Porsche 911 GT2 RS nu van jou zijn. Als je het vergeten was: in 2,8 seconden zit ie op de 100 km/u en de topsnelheid is 340 km/u.

Met 700 pk ode brengen aan Steve McQueen? Voor 469.900 euro haal je ‘m bij Porsche Centrum Gelderland. Dat is meer dan een Rolls-Royce Cullinan kost. Of ga je voor exact hetzelfde bedrag voor een lichtgrijze? Is een Porsche 911 GT2 RS iets te heftig voor je? Deze Porsche 911 R in de kleur Slate Gray bracht al eerder ode – misschien kun je de eigenaar achterhalen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)