De herfst het verkeerde moment om een cabriolet te kopen? Dan heb je het verkeerd begrepen. Het doel van een cabriolet is niet om extra zonnestralen te pakken, maar om extra van het motorgeluid te genieten. In ieder geval als het gaat om een cabriolet met meer dan zes cilinders, zoals deze BMW 1-serie Cabrio met de V8 uit een M3.

Met de 118i-badge op de kofferklep fop je misschien een paar mensen, maar echt een sleeper kun je deze 1-serie Cabrio niet noemen. De voor- en achterbumper lenen inspiratie van de 1M Coupé en de bobbel voorop verraadt dat er iets onder de motorkap zit wat extra leefruimte nodig heeft. Bovendien laat de V8 ruimschoots van zich horen door de einddemper van een 1M Coupé.

De specificaties van de BMW 1-serie Cabrio V8

De 4,0-liter V8 kennen BMW-liefhebbers als de S65. Zonder hulp van turbo’s is hij goed voor 420 pk en bij deze 1-serie gaat het vermogen via een handbak naar de achterwielen. De motor zou sinds de revisie slechts 1.000 kilometer hebben gelopen. Daarnaast zit er nog een instelbare schroefset van KW onder en remmen van Stoptech.

Wat een BMW 1-serie Cabrio met de V8 uit de M3 waard zou moeten zijn? Geen flauw idee. De verkoper Procar vraagt er in ieder geval 38.450 euro voor.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)