Geloof de dorpellijsten van deze BMW niet, want ze zijn nog onbetrouwbaarder dan een windje tijdens buikgriep. De echte purist zag direct al dat dit géén BMW M3 is, zo getuigen de spatborden zonder de kenmerkende roostertjes. En nee, dit is ook geen sneue 318d met M3-optiek. Dit is oneindig veel beter. Je kijkt naar een unieke BMW 350i in de kleur Imolarot II, waarbij je inderdaad de motor inhoud kunt afleiden uit de typeaanduiding.

De 5,0-liter V8 met 400 pk in deze BMW 350i komt uit de BMW M5 van de E39-generatie, net als de handgeschakelde transmissie. Het vermogen gaat richting de achterwielen, waarna een differentieel met 25 procent sper van de BMW Z4 het vermogen verdeelt over de twee achterste Hankooks. Ophangingsspecialist H&R voorzag de BMW 350i van drempelvrees. De motorsteunen en de carterpan komen van Alpina. De ombouw zou niet ouder zijn dan een jaar.

Het knutselproject werd besprenkeld met M3 CSL-details, zoals de achterklep, de velgen en de remmen. Een motorkap met een flinke powerdome biedt de V8 een dak boven het hoofd en een volledig M3-interieur met Harman Kardon-speakers werd gemonteerd. Op de teller staat een kleine 30.000 kilometer. Voor 39.500 euro rij je ‘m het terrein af bij Sportwagen Teiber in Duitsland. Vergelijk het met de prijzen van de BMW M3 GTR, die andere E46 met een V8, en het is een koopje.

Reacties

  • Dick heeft op 18 december 2019 geschreven:

    Graag één lootje
    Ik doe mee

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)